Izvor: TANJUG
05.07.2022 u 15:09
0

VIDOVIĆ OBIŠLA NOVI VRTIĆ U ZEMUNU: Širenje kapaciteta, obnova i izgradnja su najvažniji zadaci grada (FOTO)

Zamenica gradonačelnika Beograda Vesna Vidović obišla je danas novi vrtić u Novogradskoj ulici u Zemunu i poručila da su širenje kapaciteta u državnim vrtićima i ulaganje u obnovu i izgradnju obrazovnih ustanova među najvažnijim zadacima Grada.

– Ostajemo posvećeni deci, čemu svedoči sve do sada postignuto u ovom sektoru, ali se tu ne staje – rekla je Vidović, a saopštila Gradska uprava.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

ZARAZA SE PONOVO ŠIRI: Korona ušla u vrtić, deca u izolaciji!

Najavila je da će tokom leta biti izvedeni radovi u 20 vrtića i osnovnih škola, a očekuje se i otvaranje vrtića na Bežanijskoj kosi.

– Pored toga što težimo da svaki beogradski mališan ima svoje mesto u vrtiću, želimo da stvorimo i što bolje uslove za ostvarivanje vaspitno-obrazovnog rada – rekla je Vidovićeva.

Prema njenim rečima, u Zemunu u vrtiće ide oko 5.000 mališana, a samo za opremanje vrtića Sekretarijat je prošle godine izdvojio više od 4,8 miliona dinara.

– U proteklih pet godina u održavanje vrtića na ovoj opštini, obnove i popravke uloženo je više od 15,8 miliona dinara – kazala je Vidovićeva.

Vrtić je sa zamenicom gradonačelnika obišao i gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak, koji je rekao da je završen tehnički prijem novog vrtića i da ostaje da se do septembra završe administrativne stvari, te da će tada mališani krenuti u novi objekat.

– Sve je spremno za prijem dece u potpuno nov objekat koji ispunjava sve standarde. Radujemo se dolasku dece u novi vrtić – rekao je Gak.

Na mestu nekadašnjeg vrtića u Novogradskoj ulici, koji je urušen u poplavi zbog sleganja tla, sada se nalazi moderan objekat od 444 kvadratna metra.

Izgradnja novog vrtića, koju je finansirala Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju grada, koštala je oko 50 miliona dinara.

Gak je dodao da će u novoizgrađenom objektu biti mesta za 45 mališana od jaslenog do vrtićkog uzrasta, a mališani će biti raspoređeni u tri grupe.

Vrtić ima ukupno 28 prostorija u prizemlju i na spratu za različite namene.

– Novi vrtić „Pčelica Maja“ rađen je po najvišim standardima bezbednosti i organizacije vaspitno-obrazovnog rada, kao uslova za celovit psihofizički razvoj dece, a u njemu će raditi 10 zaposlenih – kazao je Gak.

Predsednik opštine Zemun Gavrilo Kovačević rekao je da sve više mladih bračnih parova dolazi da živi u Zemun i povećava se broj predškolaca, ali i školske dece.

– Već smo pokrenuli inicijativu da se izgradi još jedno obdanište u naseljima Batajnica i Altina, kao i u Zemun polju – naveo je Kovačević.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter