Izvor:
11.07.2017 u 20:25
0

VIMBLDON: Đoković – Manarino 3:0 (6:2, 7:6, 6:4)!

Posle veoma nekorektnog ponašanja organizatora Vimbldona, koji nisu Novaku Đokoviću dozvolili da u ponedeljak odigra svoj meč na Centralnom terenu, srpski teniser će danas pokušati da obezbedi mesto među osam najboljih igrača na trečem grend slem turniru u sezoni.

Novakov rival je francuski teniser Adrijan Manarino, koji je mnoge iznenadio sjajnim partijama i plasmanom u osminu finala.

Njih dvojica su se do sada samo jednom sastali i to baš na Vimbldonu prošle godine.

Slavio je Đoković sa rutinskih 3:0 (6:4, 6:3, 7:6), pa bi i ovog puta sve osim sigurne pobede trostrukog šampiona Vimbldona bilo veliko iznenađenje.

3. SET

6:4 – POBEDA! Uspeo je Novak da slomi otpor Francuza i plasira se u četvrtfinale. On je to učinio iskoristivši treću meč loptu na ovom meču.

5:4 – Manarino će se, nema dileme, boriti dokle god postoji šansa. Smanjio je zaostatak, ali mu sad preostaje teži deo posla.

5:3 – Uprkos manjim problemima fizičke prirode, Novak osvaja svoj servis gem i dolazi na korak do plasmana u četvrtfinale.

4:3 – Nažalost, srpski teniser se požalio na bolove u desnom ramenu, zbog čega je zatražio pomoć fizioterapeuta.

4:3 – Igra gem za gem u potpunosti odgovara Novaku kome treba samo da zadrži svoj servis kako bi završio meč u svoju korist.

3:2 – Ne predaje se Manarino i u potpuno opuštenom stavu pogađa prvi servis, što mu značajno olakšava dobijanje poena.

3:1 – Sada je sve lakše za Đokovića. U ovim trenucima pleše po terenu i "razvlači" Manarina po celom terenu.

2:1 – Sa dva fenomenalna poteza Novak pravi brejk i dolazi do osetnije prednosti u trećem setu.

1:1 – Servis je i dalje jendo od glavnih oružja Novaka u ovom meču, a upravo mu je to donelo prvi gem u trećem setu.

0:1 – Đoković je propustio dve brejk prilike na startu trećeg seta, pa Francuz prvi put u ovom meču ima prednost.

2. SET

7:6 (7:5) – Uz manje poteškoće Đoković osvaja drugi set i vodi sa 2:0.

6:6 – Idemo u taj-brejk, pošto je francuski teniser bio siguran u svom servis gemu.

6:5 – Zahvaljujući sjajnim servisima Novak vraća prednost u drugom setu na svoju stranu.

5:5 – Francuz je sjajno zaigrao u poslednjih nekoliko gemova i počeo da beleži direktne poene, što Novaka onemogućava da ozbiljnije ugrozi servis rivala.

5:4 – Sa četiri sjajna prva servisa Novak osvaja gem sa nulom i stavlja Francuza pod pritisak jer ne sme izgubiti svoj servis.

4:4 – Potvrdio je Francuz brejk i izjednačio rezultat u drugom setu.

4:3 – Evo i prvih problema za Đokovića. Dve neiznuđene greške, jedan sjajan poena Manarina i Francuz uspeva da anulira prednost Đokovića u drugom setu.

4:2 – Manarino je ubacio nekoliko prvih servisa i to mu je olakšalo osvajanje drugog gema u ovom setu.

4:1 – Spektakularna igra Đokovića na momente podseća na onog starog Novaka koji je harao svetskim tenisom. Sjajan miks napadačke i defanzivne, Manarino bukvalno nema ideju kako da ugrozi Srbina.

3:1 – Lagan servis gem Manarina koji "skida" nulu sa semafora u drugom setu.

3:0 – Kao preslikan prvi set. Novak pravi rani brejk i dolazi do ubedljivog vođstva.

2:0 – Dva fantastična bekhenda Đokovića i jedna neiznuđena greška Manarina dovoljni su bili za brejk srpskog tenisera na startu drugog seta.

1:0 – Novak je i u ovom setu prvi servirao, što je uvek dobra stvar, posebno ako se stigne do neizvesne završnice. Bez problema je odservirao za vođstvo u drugom setu.

1. SET

6:2 – Prvi set pripao je Đokoviću. Bila je to velika borba u osmog gemu, ali je Novak primorao rivala na grešku i osvojio prvi set.

5:2 – Teškom mukom Nole osvaja peti gem. Manarino je pretio, ali nije stigao do brejk lopte. Bio je to najduži i najinteresantniji gem u dosadašnjem toku meča.

4:2 – Manarino je uhvatio ritam na servisu i Novak sve teže osvaja poene iz riterna.

4:1 – Novak osvaja svoj servis gem sa nulom i zadržava ubedljivo vođstvo.

3:1 – Osvaja Francuz prvi gem u meču, iako je Novak imao dve brejk prilike. Manarino je sa nekoliko vrlo atraktivnih poteza, čini se, uhvatio ritam.

3:0 – Potvrda brejka i ubeldjivih 3:0 za srpskog tenisera.

2:0 – Vidno "naoštren" je Novak ušao u meč i odmah stavio Francuzu do znanja ko je favorit u ovom meču. Brejk srpskog tenisera za siguran start meča.

1:0 – Uz manje probleme Đoković osvaja prvi gem u meču.

happytv.rs
Foto: twitter wimbledon, twitter bbc/printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter