Izvor: kurir.rs
03.12.2020 u 15:25
0

VUČEVIĆ: Novi Sad će u novoj godini nastaviti da ulaže u poboljšanje života i materijalnog života naših sugrađana sa invaliditetom

U Novom Sadu živi oko 40.000 građana sa različitim oblicima invaliditeta, a Grad iz godine u godinu ulaže u poboljašanje položaja naših sugrađana, što je dovelo i do vredne nagrade, Globalnog priznanja za inovativnu praksu u oblasti podrške osobama sa invaliditetom, 2019. godine.

– S ponosom mogu reći da je Novi Sad od 2018. do 2020. godine uradio mnogo za osobe sa invaliditetom – podrškom udruženjima omogućili smo uključivanje velikog broja osoba sa invaliditetom u različite inkluzivne programe i aktivnosti; uveli smo budžetsku liniju za uslugu personalne asistencije; bliže smo uredili pravo na uslugu ličnog pratioca; finansiramo programe udruženja slepih, slabovidih i gluvih osoba, osoba obolelih od paraplegije, distrofije, cerebralne i dečje paralize i multiple skleroze, mentalno nedovoljno razvijenih osoba, osoba obolelih od autizma i Daunovog sindroma, invalida rada, boraca, civilnih invalida rata, ratnih vojnih invalida i ratnih i mirnodopskih vojnih invalida – naveo je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

NAJVAŽNIJE DANAS

DAN „D“ ZA CRVENO-BELE: Utakmica sa Hofenhajmom

ADVOKAT GAŠI PONUDIO NAGRADU: Tačija u zatvor oterao izveštaj Vilijamsona, ne Martija

MOĆNO: Ruski Terminator obara avione, a nuklearna eksplozija mu ništa ne može

On je precizirao da je „u tom cilju u 2020. godini izdvojeno 34.600.000,00 dinara za ukupno 30 programa udruženja građana, koje je realizovalo 26 udruženja građana“.

– Pored finansijske podrške udruženjima, Grad obezbeđuje ulaznice za kupalište „Štrand“ i kabine za udruženja osoba sa invaliditetom. Novi Sad će i u novoj godini nastaviti da ulaže u poboljšanje života i materijalnog života svih naših sugrađana sa invaliditetom – istakao je on.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter