Izvor:
01.07.2017 u 18:34
0

Vučić na otvaranju fabrike minucije: Sve što napravimo, unapred se proda!

Raduje me što smo otvorili ovu fabriku municije, ona je za građane Požege, ali i za našu odbrambenu industriju, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Uzićima i ukazao da je sve što se napravi u srpskoj odbrambenoj industriji – unapred prodato.

"Posle 14 meseci drago mi je da vidite kako ni iz čega, iz prirode i šume je nikla jedna od najlepših fabrika odbrambene industrije, gde će se godisnje proizvoditi 100 miliona komada malokalibarske industrije", rekao je VUčić, podsetivši da će ovde sada biti posla za 47 ljudi, do kraja godine 250, a do kraka druge faze 470. ljudi.

On je zato pozvao meštane Požege i okolnih mesta da se već od ponedeljka jave za posao, mada je, kako je rekao, već prijavljeno vise od dve hiljade njih koji bi da se zaposle u ovoj fabrici.

Oprema će, dodao je, biti postavljana do kraja godine i to za sve male kalibre municije, a on, rekao je, veruje da je fabrika mnogo značajna ua Požegu, ali i za odbrambenu industiriju.

U toj grani, dodao je, danas radi 11.000 ljudi, koji ostvaruju 474 miliona dolara prihoda, a posle 2020. računamo da to bude vise od milijarde.

Jer, kako je primetio, sve što proizvedemo u odbrambenoj industriji proda se, zato sto se u svetu mnogo ratuje i sve su količine oružja i municije prodate čak nekoliko godina unapred.

O proizvodnji malokalibarske municije, inače, kako je naveo, razgovarali su s predstavnicima BiH, a u vidu su imali saradnju s fabrikom u Konjicu, Ali, dodao je, dogovor nije postignut, pa se pristupilo planovima za ovu fabriku koja je danas otvorena.

"Ova fabrika je pravljena za Požegu, ali i za celu Srbiju", rekao je VUcić, te porucio da je posebno zadovoljan danas pošto je državnoj kasi 33,2 milijarde suficita, te je razlika između te cifre i planiranog deficita više do 700 miliona evra.

"Znate onda da je Srbija na dobrom putu i da će biti zveće plate i penzije, ali nama ostaje jos mnogo toga da uradimo", rekao je Vucić,

Kako je naveo, veruje da će kapacitet ove fabrike biti nedovolja i da će uskoro morati da se radi nesto novo, mada, primetio je, mi još nemamo potrebn u tehnologiju.

U vezi s tim, naveo je jednu zanimljivost u vezi s Belgijancima od kojih je kupljena oprema…naime, deda vlasnika bio je u Srbiji i umro je ovde, a tada je dolazio, jer je hteo da pravi fabriku za barut u Kragujevcu…

Kad je reč o odbrambenoj industriji, Vučić je naveo da će se ona dalje siriti, da je trzište sve veće, ali i potrebe nase vojske, a da smo mi poceli da pratimko svetske tokove.

"Moramo da napredujemo da bismo sačuvali mir i bezbednost, zato moramo da prodajemo što više našeg oružja i municije", porucio je i pozvao ljude iz Požege da od ponedeljka dođu u Uziće ako hoće posao.

Foto: Foto: Twitter/DDNewsLive, Twitter/Blok vesti

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter