Izvor: Kurir.rs
25.10.2023 u 11:18
0

„OVO JE MOJE KUMČE LAZAR“ Vučić: Danas sam ga prvi put video i presrećan sam zbog toga

U julu ove godine rodila se hiljadita beba u srpskom porodilištu u selu Pasjane na Kosovu i Metohiji, koje je otvoreno 2015. godine, a mališanu je dato ime Lazar.

PREDSEDNIK VUČIĆ VEČERAS U UDARNOM TERMINU: Govoriće o svim aktuelnim i važnim temama za Srbiju i njene građane

Danas je oredsednik Srbije primio članove porodice Janković u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike Srbije.

Podsetimo, porodica Janković izrazila je želju da prinovi ime da lično predsednik Srbije Aleksandar Vučić, iz zahvalnosti za njegovo zalaganje za otvaranje ovog porodilišta, ali i za sveukupnu pomoć srpskom narodu na Kosovu i Metohiji.

– Hoću da vam se zahvalim što ste doveli Lazara. Napredno je i zdravo dete sa nepuna tri meseca. Nekada sam znao svako naše selo u čitavom Pomoravlju.

Predsednik je rekao da će se dogovoriti kada će da krste malog Lazara, i da će zamoliti patrijarha Porfirija da obavi čin krštenja.

– Zamolićemo patrijarha da nam da nekog sveštenika da krstimo malog Lazara. Mogao bi patrijarh i sam ako bude želeo. Viši nam je natalitet kod našeg naroda na KiM nego u ostatku Srbije – kazao je predsednik.

Vučić je upitao porodicu Janković kako žive, na šta je dobio odgovor da žive dobro, kao i da je Kosovo lepo.

On je takođe pitao kako može da pomogne zajednici, nakon čega je izjavio da će u Kamenici otvoriti vrtić za decu, koji im fali.

– Lazare, jel bi ti da spavaš? Ti si prava princeza, Una. Ja imam dvojicu sinova, ali ćerka je uvek tatina mezimica – kaže Vučić.

Nikola Janković zahvalio se predsedniku i preneo pozdrave i podršku ljudi sa KiM.

– Vama je mnogo teže, besmisleno je da kažem bilo šta – rekao je Vučić, a ptoom dobio ikonu na poklon od porodice.

 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter