Izvor: Happy BSC Portal/Kurir.rs
28.11.2023 u 16:40
0

ZA OVAJ TIP GUMA VAŽE STROŽA PRAVILA: Ako ih imate na automobilu potražite ovu važnu oznaku

Nemački ADAC upozorava da u drugim državama za ovaj tip guma važe još stroža pravila.

Od oktobra 2024. godine Nemačka uvodi nova pravila u saobraćaju, a prema njima u zimskim uslovima vožnje više se neće smeti voziti sa gumama koje su sve popuranije u Srbiji i koje imaju samo oznaku M+S!

One su zapravo vozačima zanimljive jer ne moraju da ih menjaju zbog godišnjih doba, a reč je o skraćenici koja znači „blato i sneg“ od engleskog „mud and snow“, a kako tumači nemački autoklub ADAC, oznaka nije bila zakonski zaštićena pa nije bilo posebnih ispitivanja prikladnosti za zimu.

BATUT SE OGLASIO: Ovi simptomi ukazuju na magareći kašalj, evo kako da ga otkrijete

Ove gume već neko vreme nisu u prodaji, ali i dalje se koriste na velikom broju automobila. Dopušteno je voziti M+S gume sa simbolom vrha planine, a bez njega ćete platiti kaznu, koja varira od 60 evra i jednog kaznenog poena pa nagore.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter