Izvor:
01.02.2018 u 00:33
0

ZA RUSKE IZBORE GLAS STIŽE I IZ SEVERNE KOREJE: Glasačko mesto otvoreno za samo jednog glasača!

Biračko mesto broj 8163 na ruskim predsedničkim izborima neobično je po dva osnova, mestu gde se nalazi i broju glasača koji će glasati na njemu.

Ono će biti postavljeno u ambasadi Ruske federacije u Pjongjangu, a na njemu će jedini glasač biti Vladimir Li.. On je jedini ruski državljanin u Severnoj Koreji, a tome ima da zahvali zbog događaja iz 50-ih godina prošlog veka.

Njegov otac je poslom bio stacioniran na Kamčatki gde je upoznao devojku, zaljubio se i ubrzo oženio. Dobili su dva sina, a po okončanju posla vratio se u Severnu Koreju. Tamo su živeli skladno, ali kada je Vladimirov otac umro, majka je rešila da se vrati u SSSR.

Vladimir je tamo upoznao svoju buduću suprugu, članicu Komsomola i glumicu u lokalnom pozorištu. Ubrzo su se preselili u Severnu Koreju.

Vladimir Li ima dva sina koji su kada su odrasli otišli u Rusiju na studije. Ruska ambasada u Severnoj Koreji, koja je priču o Vladimiru podelila na svom Fejbuk nalogu je u redovnom kontaktu sa njim, i pruža mu svaki moguću pomoć. Takođe, njemu će kao državljaninu Rusije biti omogućeno da glasa na predstojećim predsednilčkim izborima kao jedini glasač u Pjongjangu.

Izvor:: Kurir
Foto: Twitter/NeshaNex

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter