Izvor:
14.06.2018 u 08:44
0

ZAGAĐENA VODA UZBURKALA JAVNOST: „Vodovod“ dao demanti, sazvana hitna konferencija za štampu!

Društvenim mrežama su od sinoć počele da kruže informacije da je voda u prestonici zagađena, da se u njoj nalazi metan, pa će zbog toga u 10.30 u Skupštini grada Beograda biti održana vanredna konferencija za štampu.

Međutim, iz JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" su dali demanti na takve tvrdnje.

Kako može metan da bude u vodi kada je metan gas? Apsolutno je nemoguće da se metan izlije u vodovod. Beograđani su bezbedni i piju potpuno ispravnu vodu – kažu iz "Vodovoda i kanalizacije".

Sve je krenulo kada je jedna sugrađanka, pozivajući se na informacije koje je navodno dobila od svog brata koji radi u "Vodovodu" zabrinula mnoge građane. Srećom, ovo je bila samo neslana šala.

Dobili info sad. Nemojte piti vodu sa česme naredna dva dana. Prosuo se metan greškom pun kancerogenih čestica. Sad mi je javila drugarica jer joj muž radi u vodovodu. Pazi, ne znam koliko je istinito ali ono čisto dva dana iskulirajte. Od jedne drugarice – stoji u jednoj od mnogobrojnih poruka.

Metan nije topljiv u vodi

Metan je bezbojni plin, spoj ugljenika i vodika s hemijskom formulom Ch4. Metan je netopljiv u vodi, ali je eksplozivan u mešavini sa vazduhom.

Izvor: Blic
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter