Izvor:
15.04.2018 u 23:58
0

Zaharova: Hemijsko oružje u Siriji je bilo uništeno!

Hemijsko oružje je bilo uništeno i tu činjenicu je potvrdila Otganizacija za zabranu hemijskog oružja (OPCW), izjavila je danas portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

"Hemijsko oružje u Siriji je uništeno i OPCW je to potvrdila. Otrovne supstance u Siriji koristili su ekstremisti. To je dokazano. I svaki put kada se grad ili selo bore sa sirijskom vojskom, budu pronađena skladišta sa otrovnim supstancama", rekla je Zaharova u intervjuu za televiziju Rusija 1, prenosi Tas s.

Ona je podsetila i da je pre nekoliko godina Rusija dostavila Savetu bezbednosti UN rezoluciju u kojoj se predlaže istraga o korišćenju hemijskog oružja u Siriji od strane ekstremista, ali da su je SAD blokrale, zbog čega nije usvojena.

Happytv.rs/Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter