Izvor: Kurir.rs
20.12.2023 u 17:05
2

ZAMRZAVANJE MINIMALNE PENZIJE: Iznosiće 450 evra i neće se povećavati dve godine

Određena minimalna penzija u Crnoj Gori.

Crnogorska ministarka rada i socijalnog staranja Naida Nišić izjavila je danas da će od 1. janura minimalna penzija u Crnoj Gori iznositi 450 evra i da se u naredne dve godine neće povećavati.

„Broj korisnika tih penzija je 40.871. Naredne dve godine neće biti uvećanja tih penzija dok će ostale imati usklađivanja na četiri meseca“, saopštila je Nišić na današnjoj konferenciji za medije povodom predlaganja izmena Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju (PIO).

Ministarka je kazala da srazmerne penzije nisu obuhvaćene prvim setom mera Vlade za poboljšanje standarda najugroženijih građana.

„U narednom periodu ćemo videti na koji način da se reše barijere koje postoje kod rešavanja pitanja srazmernih penzija“, rekla je Nišić.

Crnogorski državljani koji su ostvarili penziju radeći u više republika, nekada jedinstvene Jugoslavije, sada se vode kao srazmerni penzioneri koji primaju penziju shodno ugovorima sa drugim državama.

Odgovarajući na pitanja novinara ministarka je pojasnila da odluka o zamrzavanju minimalnih penzija na dve godine treba da bude donesena u Skupštini.

„Reforme tek slede, ali ako vidimo da ta mera nije dobra, neće biti problema da se odluka i preispita“, rekla je Nišić i dodala da veruje da je ovakva odluka ustavna, prenosi podgorički portal.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “ZAMRZAVANJE MINIMALNE PENZIJE: Iznosiće 450 evra i neće se povećavati dve godine”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter