Izvor:
07.06.2017 u 23:54
0

Zar tako govori „svetac“? „Srbi i Hrvati se neće ujediniti dok je jednoga od njih na životu“!

Još pred početak Drugog svetskog rata upisao je u svoj dnevnik danas predlagani katolički svetac Alojzije Stepinac da su Srbi i Hrvati dva svijeta koja se nikad neće ujediniti dok je jednoga od njih na životu ("Dnevnik", knjiga 4, strana 172-173).

Ondašnji nadbiskup Hrvata katolika, a danas predložen za sveca svih katolika sveta, na stranicama dnevnika, objavljenog i u zagrebačkom nedeljniku "Danas", baš uoči građanskog secesionističkog rata i rasturanja SFRJ u krvi i užasu, ispisuje svoje ogorčenje što je "Hitler ostao neobezbeđenog boka pred napad na Rusiju" (pravoslavnu, "šizmatičku", dakako!), jer su Srbi nemačkog firera i osvajača Evrope i, kako se to već uveliko zna, organizatora masovnog genocida nad jevrejskim i slovenskim življem, pučem od 27. marta 1941. – izigrali.

Evo kako eventualni svetac to doslovce ističe:

– Srbi i Hrvati su dva svijeta iz cijelog ovog čina, tj. državnim udarom i raskidanjem pakta opet izbija na javu činjenica da su Hrvati i Srbi dva svijeta, koja se nikada neće ujediniti dok je jednoga od njih na životu (ovo je podvukao sam Stepinac u dnevniku). Duh vizantizma i pravoslavnog slovenopivstva je nešto grozno, da je samo svemogući i sveznajući Bog u stanju parirati intrigama i podvalama tih ljudi (dakle, budući eventualni svetac za pariranje Srbima uvodi u igru i Boga!).

– Za nas je nešto nepojmljivo – piše dalje nadbiskup Alojzije – da se ugovori i obaveze kidaju bez ikakvih skrupula.

Što se tiče nasilnog pokrštavanja i smanjivanja "tih", kako katolički nadbiskup pogrdno naziva Srbe i slovenofile, on u još jednom svom tekstu o Srbima i Hrvatima sudi ovako:

– Ni u mora mjere, ni u Vlaha (Srbina) vjere.

Dakle, on i ovde isključuje Srbe, tj. negira njihovo postojanje. To doživljavamo i ovih dana, zapravo u rečima baš katoličkog prvaka, časnog i poštenog čoveka Ivana Zvonimira Čička, koji je u svojstvu predsednika Hrvatskog helsinškog odbora dao dovoljno dokaza da objavi čvrstu vezu Vatikana i pape nekada sa čak i sadašnjim ustaštvom.

Dovoljni su samo njegovi izveštaji engleskom Bi-Bi-Siju o "šikaniranju pa i ubijanju Srba" (pravoslavaca, "šizmatika"), a posebno ona već naširoko poznata praksa Tuđmanove Hrvatske preuzeta od Pavelićeve NDH, pa i Alojzija Stepinca, kako srpsku decu treba preobraćati iz pravoslavlja u katoličku veru.

novosti.rs
Foto:
BNL.info

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter