Izvor:
03.11.2018 u 08:28
0

ZARAĆENE STRANE MORAJU DA NAĐU NAČIN DA SKLOPE MIR: Gutereš upozorava na opasnost od gladi u Jemenu!

Generalni sekretar UN Antonio Gutereš upozorio je da bi Jemen mogao da se suoči s jednom od najgorih kriza gladi u više poslednjih decenija.

On je istovremeno pozvao zaraćene strane u toj zemlji da odmah obustave nasilje.

Gutereš je rekao da sve više zemalja pomaže u stvaranju uslova da zaraćene strane shvate potrebu prekida neprijateljstava i angažovanja u ozbiljnim pregovorima. On je pozvao obe strane u sukobu da prevaziđu prepreke i reše razlike putem dijaloga tokom pregovora uz posredstvo UN kasnije ovog meseca .

Šef humanitarnih operacija UN Mark Loukok upozorio je prošle nedelje da "postoji jasna i neposredna opasnost od velike krize gladi koja bi mogla da zahvati Jemen" i ugrozi 14 miliona ljudi, što je polovina stanovništva te zemlje.

Konflikt je počeo 2014. kada su Huti šiitski pobunjenici zbacili međunarodno priznatu vladu, a protiv njih se od 2015. bori koalicija koju predvodi Saudijska Arabija u savezu sa vladinim snagama.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/Inside_Syria

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter