Izvor:
13.09.2019 u 13:39
0

ZAVRŠETAK RADOVA NA VREME: Istočni krak kod Bančareva gotov u roku!

Radovi na izgradnji galerija kod tunela Bančarevo na istočnom kraku Koridora 10 bili su planirani i neće prolongirati završetak autoputa posla poručili su danas nadležni sa trase autoputa gde se uporedo betonira krov galerije i asfaltira.

– Radovi na galeriji ne produžavaju rok za izvođenje radova, i radovi će biti završeni onda kada je i rečeno – do kraja oktobra ove godine – rekao je direktor sektora za izgradnju Koridora Srbije Aleksandar Senić i dodao da će galerija koštati oko 7,5 miliona evra a sredstva za nju su obezbeđena u budžetu Republike Srbije.

On je objasnio da je izgradnju pratila izmena 95 odsto projektne dokumentacije za lot 2, pa je na ovoj deonici 26 od ukupno 27 kosina pretrpelo izmenu projektno tehničke dokumentacije,

– Mi smo paralelno izvodili radove i menjali projektno tehničku dokumentaciju kako ne bi došlo do prevelikog prolongiranja završetka deonice – rekao je Senić i dodao da je promenjena i niveleta trase kako bi se usek na kosinama smanjio i tako izbeglo provociranje novih klizišta.

Trenutno se izvode radovi na asfaltiranju levog poluprofila na deonici Bancarevo – Crvena reka i završni radovi na izgradnji galerije na kosini C6 gde radovi traju od juna ove godine i do sada je urađeno 132 šipa, dakle svi su završeni, a danas se betonira peti deo krovne ploče od ukupno sedam koliko ih je projektom predviđeno – rekao je direktor sektora za izgradnju Koridora Srbije Aleksandar Senić.

Šef gradilišta na izgradnji galerije Osman Hasić iz Integral inženjeringa kaže da se radi na izradi galerije zbog pojave klizišta kako bi se kosina trajno stabilizovala.

– Trenutno radimo na betoniranju krovne ploče, po dinamici trebala je biti završena do 5. oktobra, međutim idemo nešto ispred roka pa ćemo je završiti do 23. septembra – šef gradilišta Integral inženjeringa Osman Kasić i dodao da će i ostatak radova biti završen u predviđenom roku a tako će moguće klizište biti trajno stabilizovano.

Urađena su 132 šipa kao i oko 350 metara naglavnih greda a u krovnu ploču koja se radi biće ugrađeno između 4-5.000 kubika betona, kaže Kasić i dodaje da je ugrađeno i između tri i četiri hiljade tona armature.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter