Izvor: Kurir.rs
21.04.2023 u 22:00
0

MINISTARSTVO ODBRANE POTVRDILO: „Delegacija Srbije u Vašingtonu imala niz sastanaka“

Sastanci su održani sa zamenikom pomoćnika sekretara Biroa za evropske i evroazijske poslove Stejt departmenta Gabrijelom Eskobarom i zamenicom pomoćnika državnog sekretara SAD za Evropu Mirom Reznik, kao i sa predstavnikom Ministarstva odbrane SAD Spenserom Bojerom, zamenikom pomoćnika sekretara odbrane SAD za Evropu i NATO.

Delegacija Republike Srbije, koju predvodi državni sekretar u Ministarstvu odbrane Nemanja Starović, u okviru posete Vašingtonu razgovarala je s predstavnicima Stejt departmenta i Ministarstva odbrane SAD, pored ostalog, i o unapređenju bilateralne saradnje u oblasti odbrane.

Državni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova Nemanja Starović poručuje: „Mi ne smemo pristati na igru Aljbina Kurtija da svaki dan gasimo požare koje on pali!“

Na ovim bilateralnim sastancima bilo je reči i o političko-bezbednosnoj situaciji u regionu Zapadnog Balkana, s posebnim naglaskom na pitanja u vezi sa Autonomnom pokrajinom Кosovo i Metohija, saopštilo je Ministarstvo odbrane Republike Srbije. Delegacija Srbije boravila je u Vašingtonu radi učešća na 18. NATO Кonferenciji o oružju za masovno uništavanje (OMU), kontroli naoružanja, razoružanju i neširenju (neproliferaciji) OMU.

Sastanak je održan i sa zamenikom pomoćnika generalnog sekretara NATO za politička pitanja i bezbednosnu politiku Havijerom Кolominom. Navodi se da je u okviru posete realizovan je i radni ručak sa predstavnicima Američko – centralnoevropske poslovne asocijacije (ACEBA).

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter