Izvor: happy
31.01.2024 u 15:31
0

OGLASILO SE MINISTARSTVO POVODOM SMRTI ČETVORO DECE OD VELIKOG KAŠLJA: Izneseni novi podaci

Povećan je broj obolelih od velikog kašlja

Zbog velikog kašlja preminulo je četvoro dece na Institutu za majku i dete „Dr Vukan Čupić“, a povećan je i broj obolelih najviše kod dece, pa i kod odraslih, upozorio je prof. Vladislav Vukomanović, dečji kardiolog i zamenik direktora Instituta za majku i dete.

Tim povodom oglasilo se Ministarstvo zdravlja i preciziralo da se smrtni slučajevi među decom od velikog kašlja odnose na period od jeseni, kada su počele respiratorne infekcije.

Iz Ministarstva kažu da su upoznati sa situacijom, a da su se pomenuti smrtni slučajevi desili u periodu od jeseni, prenose beogradski mediji.

Podsetimo, prof. dr Vladislav Vukomanović, kardiolog i upravnik pedijatrijske klinike Instituta za majku i dete „Dr Vukan Čupić“, rekao je jutros za RTS da su „četiri deteta preminula od velikog kašlja, a da je jedno na respiratoru i da je životno ugroženo“.

Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ je krajem decembra prijavio epidemiju velikog kašlja u Beogradu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter