Izvor: Happy BSC
12.05.2022 u 07:05
0

ALBANCI NEĆE IĆI KAKO STE ZAMISLILI! NEĆETE NAS SLOMITI! Vučić iz Brisela najavio moćan odgovor Srbije LAŽNOJ DRŽAVI KOSOVO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se večeras iz Brisela i poručio da će Srbija u narednih 36 sati politički reagovati na odluku Prištine da podnese zahtev za članstvo u Savetu Evrope.

Vučić je na početku istakao da je apsolutno posvećen daljem radu u okviru inicijative Otvoreni Balkan.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

– Imali smo iskreno razumevanje po različitim pitanjima, pre svega sa predstavnicima Albanije i Severne Makedonije, jer se mi ne nalazimo u lakoj poziciji. Situacija je za nas veoma složena i kompleksna, a sutra će biti još teža jer je gospođa Gervala potvrdila da će podneti zahtev za članstvo u Savetu Evrope, kako oni kažu Kosova. To je kršenje svih sporazuma, ali oni neće odustati od toga i kažu da su nezavisna država, što je kako kažu potvrđeno 2010. godine. Predstoji nam težak period, jer ukrajinsku situaciju koriste tako što kažu da smo mi produžena ruka Rusije – rekao je Vučić.

RADNA VEČERA U BRISELU: Lideri Zapadnog Balkana o saradnji u regionu i ratu u Ukrajini

„Neće ići kako su zamislili“

– Mi ćemo u narednih 36 sati zakazati sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost i početi politički da reagujemo. Neće ići tako lako kako su zamislili“, rekao je on.

Vučić je rekao da situacija nije jednostavna, ali „da nemamo kud i moramo da donosimo racionalne odluke“.

Moramo da donosimo racionalne odluke, koliko god to u današnjem svetu bilo teško. Ako se ne priključite histeriji, onda štrčite, a to nije dobro u današnjem svetu. Siguran sam da ćemo naš brod dovesti u mirne vode, ali nemamo puno toga da uradimo, sem da se na međunarodnoj sceni borimo za dalje povlačenje priznanja (tzv.) Kosova.

– Moramo da se držimo morala u donošenju odluka. Pokazalo se da gola sila i kršenje principa imaju prednost u odnosu na poštovanje prava i normi.

„Moramo u EU, ali čuvajući svoje interese“

Na pitanje o ulasku Srbije u EU i ubrzanju puta, Vučić kaže da je to naš strateški cilj, da ne može da govori u ime EU, a da nam je cilj dalji rad na ispunjavanju uslova.

– Što se EU tiče, to pitajte njih. Očekujem da će mnogo toga biti razjašnjeno sredinom juna, kako će to biti, nisam analitičar, pa ne mogu tek tako da izgovaram. Mi moramo da idemo u EU i nemamo gde drugo, ali naravno čuvajući svoje interese.

Vučić je istakao da je Srbija u prethodne dve godine bila zemlja sa najbrže rastućom ekonomijom u Evropi, ne računajući Irsku.

– U prvom kvartalu smo imali dodatnih 4,3 odsto rasta, a sad naravno velike probleme, kao i svuda, od uvezene inflacije, do svih drugih muka. Po našoj računici do kraja juna dolar će biti snažniji od evra.

Ističe da novac postaje sve skuplji, pa je situacija izuzetno teška. Naše je, kako kaže, da nastavimo da vredno radimo.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter