Izvor: Kurir.rs
24.04.2023 u 16:19
0

PREDSEDNIK VUČIĆ OŠTRO: „Lažovi! I da svima bude jasno, Srbija neće podržati članstvo tzv. Kosova u SE“

Ovo nije prosta analiza izbornih rezultata na severu KiM nego tektonskih promena koje su se tamo dogodile a na kojima je srpski narod pokazao da traži veće poštovanje, i da traži drugačije postupanje od međunarodne zajednice, rekao jepredsednik Srbije Aleksandar Vučić na samom početku svog današnjeg obraćanja naciji, dan posle Kurtijevih izbora na severu Kosova i Metohije.

„ZA MENE JE KOSOVO I METOHIJA SRBIJA I NIKADA NEĆE BITI NIŠTA DRUGO!“ Moćna poruka predsednika Vučića (VIDEO)

– Juče se dogodio miran politički ustanak srpskog naroda na KiM, ali plašim se da to mnogi nisu shvatili – rekao je Vučić i naglasio da je težak period pred nama, da se situacija sve više komplikuje, ali da nam ne treba nikakav sukob s NATO jer mi nismo sposobni za to, ali da ne smemo dozvoliti ni dalje ponižavanje našeg naroda na KiM.

– Ovo pokazuje ne sumrak nego mrak i kako je dozvoljeno sve ne bi li se Srbi unizili, ali i kako je srpski narod jak, a sad je najvažnije da sačuvamo mir. Razgovaraćemo i sa Srpskom listom i sa srpskim narodom, a svakoj okupaciji jednom dođe kraj samo što mi sada možemo da biramo trenutak kada će joj doći kraj.

– Vi, nažalost, niste razumeli poruku srpskog naroda od juče, a ta poruka je da mi želimo da se naš glas sasluša i čuje i da nećete moći bez nas da radite, naglasio je predsednik i dodao da svi misle da Srbi jedva čekaju da se vrate u institucije, e pa ne čekaju! Srbi ne žele da se vrate u institucije“.

– Ništa vi ljudi niste razumeli, juče su se dogodile tektonske promene, a vi niste ništa shvatili jer nikad niste hteli da saslušate Srbe, zato smo mi tu da ih saslušamo – rekao je Vučić da je sad prioritet da vidimo kako ćemo da zaštitimo Srbe i njihovui volju koja je juče iskazana plebiscitarno.

Obratio se evropskim i zapadnim predstavnicima i rekao da se sad vidi koliko su lagali i varali u Ohridu.

– Sad se vidi kako lažete i varate, zato ništa nisam ni potpisao u Ohridu. Sve što su govorili o Savetu Evrope, lagali su – rekao je Vučić

„Na Kurtijeve izbore izašlo samo 13 Srba, tačnije 11!“

Vučić je dodao da je na lokalne izbore juče izašlo slovima i brojem samo 13 Srba, što je 0,029 u procentima,kao i nijedan Srbin u Zubinom potoku. Srbi nisu izašli ni u jednom srpskom naselju, osim onih u albanskom naselju Čabra, s tim što je dvoje Srba naknadno izjavilo da se zbunilo jer nije imalo ni televizor, što znači da je na izbore izašlo ne 13 nego 11 Srba.

Dodao je i da je srpska kandidatkinja Slađana Pantović dobila ukupno 5 glasova, a na prošlim izborima više od 80, te da je „jasno i da je došla i otišla u pratnji Kurtijeve policije“.

Predsednik je pomenuo i posetu švajcarskog ambasadora glasačkom mestu na kojem je u biračkom odboru bio Albanac sa tetovažom UČK.

Ali i nezabeležen slučaj u istoriji u kojem su dve albanske familije u dva sela bili kandidati za odbornike a članovi njihovih porodica članovi biračkog odobra na tom mestu?! Predsednik je dodao da je izlaznost bila manja od procenta, ne samo kad je reč o Srbima nego da ni Albanci nisu izašli na sopstvene izbore.

– Izborni debakl Kurtija i Kvinte i nisam slučajno pomenuo samo Kurtija nego i Kvintu… Ovo je istorijski događaj jer se nikada ništa slično nije dogodilo na tlu Evrope, ovakva izlaznost manja od procenta i pod tri: dosad nikad viđena ovakva sloga, jedinstvo i disciplina, nikad tako odgovorno i organizovano, čak ni kad su Albanci to nekad davno radili.

– Videli ste da na ulici u Mitrovici juče nije bilo nijednog Srbina, niko ni po hleb nije otišao, a popodne pune ulice – da se vidi da smo mi tu, da tu živimo, a vi nas ne primećujete, ignorišete nas, da se vidi da ih niko sa Zapada nije slušao.

– Pod četiri, ono što je najvažnija poruka, ne samo nama nego i celom svetu – da mi suštinskog dijaloga nemamo, da mi ne razgovaramo, nego samo dobijamo nekakve papire – naglasio je predsednik i dodao: Naš narod je juče referendumski, gotovo plebiscitarno, pokazao koga neće na severu Kosmeta.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter