Izvor:
27.06.2018 u 10:14
0

ALEKSANDAR VUČIĆ U KRALJEVU: Spremni smo uvek na kompriomise, dijalog i mir, ali nismo spremni i nikada nećemo prihvatiti nekakve nove „Oluje“!

Srbija je spremna na dijalog i kompromis, a opredeljena za mir, ali nije spremna i nikada neće prihvatiti nekakve nove „Oluje", novi egzodus i zločine nad Srbima, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na kraju vežbe vojske i policije „Zajednički udar 2018“ u Kraljevu.

Vučić je, u obraćanju pripadnicima MUP, VS, ali i građanima Kraljeva, koji su, pod kišom, odgledali vežbu, ukazao da danas vojska i policja nisu pokazali samo svoje veštine i obučenost, tehničku opremljenost:

– Pokazali su pre svega da su u svakom trenutku spremni da brane nezavisnost, samostalnost i slobodu Srbije, nezavisnost da sama odlučuje o sebi. Od toga nema većeg, ni prečeg zadatka – istakao je srpski predsednik.

On je podsetio da smo mnogo uložili u tu slobodu, veliku cenu platili u ljudskim životim i zato je nama Srbima, istakao je, ta sloboda toliko sveta.

– Potrebni su nam upravo ovakva vojska, policija, opremljene i obučene kao brana svakome ko bi probao da nam ugrozi slobodu – rekao je on.

Vučić je rekao da su oni način da sačuvamo živote ljudi, da ne dovodimo građane u situaciju da moraju da ratuju.

– Srbija danas nikoga ne ugrožava, ali nikome neće dozvoliti ni da bude ugrožena. Ne pretimo nikome. Spremni smo uvek na kompriomise, dijalog i mir, ali nismo spremni i nikada nećemo prihvatiti nekakve nove „Oluje“, niti za novi egzodus, zločin nad Srbima – podvukao je on.

Kazao je da je ova vežba pokazala našu reakciju u slučaju napada na našu zemlju i narod.

– Pokazana je spremnost da našu bezbednost odbranimo i zaustavimo svakoga ko misli da probleme danas treba da rešava nasiljem. Nastavićemo da ulažemo u vojsku i policiju – zaključio je Vučić.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter