Izvor: Tanjug
23.08.2022 u 16:21
0

Ambasada Srbije u Tokiju organizovala je koncert povodom obeležavanje 140 godina prijateljstva Srbije i Japana!

U sklopu obeležavanja 140 godina prijateljstva Srbije i Japana, Ambasada Srbije u Tokiju organizovala je, u saradnji sa japanskim predstavništvom kompanije „Stenvej&sinovi“ ekskluzivan koncert pijanistkinje Aise Iđiri u glavnom izložbenom salonu te kompanije u Tokiju.

Iđiri je izvela dela čuvenog srpskog kompozitora Aleksandra Vujića, mladog kompozitora i pijaniste Dušana Dakića, japanske kompozitorke Mai Fukasave, kao i dela Franca Lista, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Ambasadorka Srbije u Japanu Aleksandra Kovač je pozdravila ulogu koju su srpski i japanski umetnici imali u snaženju bilateralnih odnosa i približavanju i boljem razumevanju dve geografski udaljene zemlje i naroda.

Kovač je istakla da je Aisa Iđiri dugogodišnji prijatelj Srbije.

Prema njenim rečima, Srbija je ponosna i na činjenicu da je ta kompanija otvorila predstavništvo u Beogradu i što se i na taj način saradnja produbljuje.

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić razgovarao je u Starom dvoru sa ambasadorima Turske, Kipra i Slovačke! (FOTO)

Poznati muzičari Rjohei i Kohei Inoue izveli su nekoliko kompozicija na tradicionalnim japanskim muzičkim instrumentima.

Događajima je prisustvovalo oko 40 zvanica, među kojima su bili predsednik upravnog odbora Japanske banke za međunarodnu saradnju Tadaši Maeda, predstavnici japanskih investitora Tojo tajers, Nipon ekspres, Mint Japan, Tojota cušo i drugih, kao i predstavnica službe za odnose sa javnošću vladajuće Liberalno-demokratske partije Akiko Ućida, predsednica Asocijacije za muzičku razmenu Japan-Srbija Ecuko Cunozaki, kompozitorka Mai Fukasava i drugi prijatelji Ambasade.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter