Izvor: Tanjug
23.08.2022 u 15:53
0

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić razgovarao je u Starom dvoru sa ambasadorima Turske, Kipra i Slovačke! (FOTO)

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić primio je u Starom dvoru ambasadore Turske, Kipra i Slovačke s kojima je odvojeno razgovarao o nastavku dobre saradnje, te unapređenju odnosa između Grada Beograda i glavnih gradova tih država.

Šapić je sa turskim ambasadorom u Beogradu Hamijem Askojem istakao značaj dobrih odnosa između Srbije i Turske, kojima su poseban doprinos dali predsednici dve zemlje Aleksandar Vučić i Redžep Tajip Erdogan, navodi se u saopštenju Gradske uprave.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Podsetio je na velike infrastrukturne projekte koje Turska zajedno sa Srbijom i zemljama regiona sprovodi na Balkanu, od izgradnje auto-puta pa do otvaranja fabrika i zapošljavanja velikog broja naših građana.

Gradonačelnik je istakao i saradnju između dva glavna grada koja ima sve veći zamah, kao i nadu da će se ti odnosi u budućnosti dodatno produbljivati.

„Poznato je da u Beograd najviše stranih turista dolazi iz Turske. Imamo sličnu kulturu, dobru kuhinju i zabavne delatnosti koje odgovaraju Turcima. Takav odnos treba da negujemo i ubuduće, uključujući sportske i kulturne manifestacije. S druge strane, sve veći broj naših sugrađana odlazi na letovanje na tursku obalu, ali i u sam Istanbul“, rekao je Šapić.

Apelacioni sud odbio je žalbu Hašima Tačija, lider bivše OVK ostaje u pritvoru!

Gradonačelnik je u razgovoru sa ambasadorom Republike Kipar Dimitriosom Teofilaktuom istakao tradicionalno dobre odnose dvaju naroda.


Naglasio je da Beograd i Nikozija imaju bratske odnose koji se zadnjih godina dodatno poboljšavaju u sferi kulture, sporta i posebno turizma.

Prvi čovek srpske prestonice istakao je u razgovoru sa ambasadorom Slovačke u Beogradu Fedorom Rosohom da srpski i slovački narod vekovima žive u miru i prijateljstvu na području Vojvodine i Beograda.

„Sve intenzivnija saradnja Bratislave i Beograda nastaviće se i u budućnosti. Naša dva grada povezuje najveća plovna reka u Evropi. Veliki broj naših sugrađana turistički, ali sve više i poslovno posećuje glavni grad Slovačke, što je trend kojim treba da težimo i dalje“, zaključio je Šapić, dodaje se u saopštenju.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter