Izvor:
05.04.2017 u 17:29
0

AMERIKA I NATO BLOKIRALI TAČIJA: Morao da stopira zakon o vojsci Kosova!

Zakona o Bezbednosnim snagama Kosova (BSK), koji je predložio predsednik Kosova Hašim Tači, biće povučen iz procedure sve dok se ne iskoriste sve mogućnosti da se BSK ustavnim amandmanima transformišu u Oružane snage Kosova (OSK), saznaje danas agencija Beta u institucijama Kosova.

Kako je rečeno, s tim se složio i Tači, čime se izašlo u susret zahtevima SAD i NATO da se izmenama i dopunama Ustava izvrši transformacija BSK u OSK.

Kosovski predsednik je juče na tribini nevladine organizacije "Fol" rekao da SAD i druge zemlje, kao i predstavnici NATO ne dovode u pitanje potrebu stvaranja oružanih snaga Kosova, već insistiraju da se to uradi putem ustavnih promena i kroz sveobuhvatan postupak u kojem će učestvovati sve nacionalne zajednice.

I mi želimo da i Srbi budu deo tog procesa i da ga podrže – rekao je Tači.

On je kazao i da su posle povratka predstavnika Srpske liste u kosovske institucije, međunarodni partneri obećali Prištini da će se angažovati kako bi obezbedili podršku Srba za formiranje vojske Kosova.

Prema kosovskim predsedniku, ali i predstavnicima drugih institucija Kosova, kosovski Srbi će biti uključeni u razgovore o ustavnim promenama i o osnivanju OSK.

Međutim, zamenik premijera Kosova iz Srpske liste Branimir Stojanović je za prištinske medije rekao da transformacija Bezbednosnih snaga u Oružane snage, nije za Srpsku listu tema za razgovor i da će svaki pokušaj da se o tome razgovara biti gubljenje vremena.

AGENCIJE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter