Izvor: happybsc
20.09.2023 u 10:20
0

ANA BRNABIĆ ZA HAPPY TV: Nije kampanja već briga za malog čoveka, niko neće biti oštećen naprotiv, od poteza vlade samo benefiti

Predsednica vlade Ana Brnabić gostujući u jutranjem programu "Dobro Jutro Srbijo" na HAPPY TV govorila je o akciji "Bolja Cena", kojom vlada ne vodi kampanju već se primenjuje pokušaj stabilizacije i očuvanja životnog standarda, a to je trend koji primenjuju sve vlade u regionu tako i Evropi, u ciju suzbijanja globalne ekonomske krize i sve većeg pada kupovne moći stanovništva.

 

  • U vreme inflacije koja nije samo u Republici Srbiji, dakle sve ono što čujemo opet,  ne samo neosnovane, nego besmislene kritike, da je inflacija rezultat helikopter novca, sve one jednokratne finansijske pomoći koju smo davali građanima, onda i to značilo da je ta jednokratna finansijska podrška, koju smo davali ovde u Srbiji uticala sve do Sjedinjenih Američkih Država, pošto i tamo ima ogromne inflacije. I one su uvele takozvani Infaltion reduct, a to je posebna program za smanjivanje inflacije.
MINSTAR MALI OBIŠAO MARKETE: Sa proizvodima „Bolja cena“ uštedeo sam više od 1.000 dinara

Branabić kaže da to nije nešto što je deo bilo kakve kampanje, već je to borba za obvičnog čoveka.

 – Ovo je borba za obične ljude i to nije nikakva kampanja i nastaviće se – naglašava premijerka. Nije ovo rezultat nikakve kampanje pa će prestati.

Brnabić napominje da je to demonstrirao i ministar Siniša Mali koji posetio jdan od supermarketa koji prodaje proizvode po nižim cenama. Od danas je na snazi sniženje cena još 16 proizvoda.

  • Ta korpa od 16 proizvoda je koštala 1490 dinara, a proizvodi u korpi bi, da nije bilo ovog sniženja, koštali 2640 dinara – rekla je Brnabić i navela listu od svih 16 proizvoda kojim potrošači ostvaruju značajnu uštedu, a sa ovih 16 novih značajano smanjena cena za preko 40 proizvoda na rafovima supermarketa u Srbiji.

– Mi nastavljamo dalje, nastavljaju se pregovori sa trgovinskim lancima, mi nastavljamo dalje razgovore, nastavljamo dalje. Veliki lanci koji pokrivaju preko osamdeset odsto tržišta na ovim proizvodima su spustili svoje marže. A mi i dalje radimo na tome da se paleta pod brendom bolja cena još više proširi.

Ana Brnabić dalje navodi da kao još jednu meru za poboljšanje životnog standarda vlada uvodi i povećanje minimalne cene rade, koja će na snazi biti od prvog janura sledeće godine.

  • Četranestog septembra vlada je usvojila minimalnu cenu rada i od prvog januara mi ćemo je povećati za neverovatnih 14.8 procenata, što unači da će od prvog janura minimalna cena rada biti preko 400 evra. Da li gledamo u evrima ili u dinarima ali to je značajno.

Ovo su zaista značajne uštede koje potrošači ostvaruju u trgovinama kaže Ana Brnabić i dodaje

  • Dakle i borićemo se dalje, a ono što je menijako važno je da još jednom pozovem sve penzionere da se prijave za penzionerske kartice, koje ćemo početi da delimo od prvog oktobra,  ali pozivam i ostale da se prijave, mi do sada imamo 870 hiljada penzionera koji su se prijavili za penzionerske kartice, ali penzioneri će moći zahvaljući penzionerskim karticama da računaju na dodatne popuste, brojne popuste. Potpisano je još 16 ugovora sa privrednim subjektima među kojim je i NIS, kojim će se snižavati gorivo za dodatnih 3 dinara po litru. Ali bitno je napomenuti da je vlada postigla i postpisala ugovor sa 600 privrednih subjekata koji učestvuju u ovoj akciji.

Premijerka kaže da je besmileno to što su navodili „tajkunski“ mediji i njihovi analitičari da će ove kampanje ići na teret drugih građana i poreskih obveznika države.

-Tajkunski mediji i njihovi analitičari i političari koji su pokušasli da spreče dupliranje subvencija za poljoprivrednike sa 19 na 18000 dinara, toliko o tom licemerju, koji su  govorili da će se to odraziti na pojoprivredne proizvođače . Ne, neće se to odraziti na poljoprivredne prozvođače , mi smo opredelili i dodatna sredstva za poljoprivredne proizvođače rebalansom buđžeta i niko neće biti oštećen.

Čak će i trgovinski lanci biti na dobitku kroz povećanje prometa.

  • Sa smanjemim trgovačkim maržama , a opet sa povećanom kupovnom moći i zbog tih sniženja, ali i zbog toga što mi sada imamo povećanje plata i u prosveti, medicinskim sestrama tehničarima, povećanim penzijama 5, 5 procenata u javnom sektoru će to verovatno biti još ekih deset procenata. O prvog janura, jednokartna finsijska podrška penzionerima majkama za decu do 16 godina, koje počeinjemo da isplaćujemo 25 septembra. Sve će to uticati na kupovnu moć stanovništva. VSe će se to nakodkanditi, ali infalcija polako posustaje.

Premijerka naglašava da je vlada unapred preduzela sve mere i nije dozvoljeno da se dođe problema, koje su imale pojedine zmelje u regionu. Takođe u narednom pšeriodu valada je najavila značajano opremanje medicinske opreme, i uveđenja reda u medicinskim centrima i ustanovama u Srbiji, rekla je premijerka, i najavila Značajano veliki priliv stranih investicija, koje je u odnosu na prethodnih deset godina mnogo povećano jer je Srbija uprkos krizama kredibilan partner što uviđaju i strani investitori koji dolaze u Srbiju ili se i šire.

Kada je reč o pokušajima opstrukcije tokom usvajanja rbalansa budžeta, koje je vlada usvojila uprkos njima  Brnabić kaže

  • Da Vam kažem opozicija je toliko neorganizovanai da to govori da ne znaju šta hoće, da je kada smo poslali nacrt rebalansa u skupštinu, imali vremena da pogledaju i pogledali ga i poslali amandamne, a oni su odlučili da da  blokiraju rad skupštine, da bloikraju rad za ono što su se javili za reč, i vi ste videli predsednik ih je prozivao, ne njima je bilo važnije da zvižde i pište udaraju u klupe. Šta da radite, mi nismo mogli da odustanemo zahvaljujući tome mi sada imamo ovo,  evo juče je krenula isplata ovih povećanih plata, prosvetarima, mdeicniskim sestrama tehničarima, i od prvog oktobra povećanje penzija od 5,5 odsto.

Ona je izrazila velika očekivanje da će Predsednik Aleksandar Vučić u Njojorku održati niz značajnih razgovora i kako je rekla Srbija će pokazati svoje stvavove u najboljem svetlu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter