Izvor:
10.01.2019 u 10:58
0

ANA BRNABIĆ O SUSRETU SA HARADINAJEM: „Razgovaraću i sa crnim đavolom ako je to u interesu srpskog naroda“!

Ana Brnabić je u jutarnjoj emisiji na televiziji Hepi, objašnjavala je koliko je regionalna stabilnost bitna za Srbiju najviše zbog mera konsolidacije i zbog čega Vlada Republike Srbije ima brojne regionalne sastanke, a poslednji je bio povodom dana Republike Srpske u Banjaluci, gde je ona dobila orden za za izuzetne zasluge.

– Mi smo jedini koji smo prošli mere fiskalne konsolidacije, a imamo stabilnu valutu, budžet i perspektivu rasta ekonomije. Ukoliko nemamo stabilnost nećemo moći da ispunimo sve što smo naumili. Kod drugih zemalja interesi nisu isti jer prvo nisu sproveli ove mere. Koliko imamo interes za stabilan region, tako neki imaju interes za nestabilan region – rekla je predsednica Vlade Ana Brnabić.

Takođe, na zahtev visoke predstavnice EU Frederiki Mogerini da "Srbija prizna nezavisnost Kosova", kako bi Priština ukinula takse na uvoz iz Srbije od sto odsto, održani su brojni sastanci o dijalogu Beograda i Prištine, između ostalog, predsednica Vlade Ana Brnabić je imala manje prijatno iskustvo u pregovorima sa Ramušem Haradinajem:

– Regionalne zemlje imaju veću nezaposlenost nego Srbija, ali imaju alibi da kažu nemamo radna mesta, ne ide nam ekonomija, nemao mere struktrurne reforme region je nestabilan i to je lakše reći. Zbog toga je nama važno da prisustvujemo svim regionalnim sastancima. U tom smislu sam se i videla sa Ramušom Haradinajem. Mi svi znamo ko je Ramuš i da je optužen za najstrašnije ratne zločine, ali nije osuđen jer su svi svedoci pobijeni u međuvremenu, i onda treba da sednete da razgovatare o nečemu. Pokušao je da bude korektan, pokušao je da razgovara na jedan način koji je bio konstruktivan, čini mi se, ali ja u te pokušaju ne verujem. Više sam volela da razgovaram sa nekim predstavnikom Prištine ko nema takvu prošlost iza sebe. Ja ne mogu da biram sagovornike, nažalost, razgovaraću i sa crnim đavolom ako je u interesu srpskog naroda – rekla je Brnabić.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter