Izvor:
13.12.2017 u 04:56
0

ANA BRNABIĆ UVERENA: Građani Srbije će živeti bolje u 2018. godini!

Građani Srbije živeće bolje u 2018. godini , rekla je premijerka Ana Brnabić, ističući da je sigurna da svi građani, koji objektivno posmatraju stvari, vide napredak u svakom segmentu društva.

Premijerka je rekla da se polako vide rezulatati teških mera fiskalne konsolidacije i svakodnevnog napornog rada prethodne i ove Vlade.

– Imamo smanjenje nezaposlenosti, danas je nezaposlenost negde oko 12 odsto, što je i dalje visoko, ali je više nego upola smanjena od 2013. godine – ukazala je Brnabićeva i dodala da se nada da će u narednoj godini stopa nezaposlenosti biti ispod deset odsto.

– Mi ćemo nastaviti ovim tempom i ja se nadam da ćemo u 2018. godini doći na ispod deset odsto, dakle da ćemo ući u tu jednocifrenu stopu nezaposlenosti što je stvarno ogroman uspeh – rekla je Brnabićeva.

Ona je podsetila da je ove godine došlo i do povećanje minimalne cene rada za deset odsto.

– Trudićemo se da dogodine, ali to uglavnom zavisi od sindikata i od poslodavaca, nastavimo ovim trendom – objasnila je Brnabićeva.

Premijerka smatra da su dosta dobre indikacije što se tiče preduzetništva, pre svega kada je reč o olakšavanju poreza za početnike. Naglasila je da je ove godine došlo i do povećanje plata u javnom sektoru, kao i povećanja penzija.

– U svemu tome ja vidim samo bolji život u 2018. godini – rekla je Brnabićeva.

Premijerka je naglasila da su digitalizacija, obrazovanje i inovativni projekti ključne delatnosti za uspešnost srpske privrede.

– Ja ne vidim nijedan drugi segment rasta koji će budućim generacijama omogućiti da imaju jednu zemlju koja će im omogućiti da imaju stabilan, dinamičan rast – istakla je ona.

Na pitanje kako poljoprivreda nije prioritet, Brnabić je rekla da to nije tačno i da su ove godine značajno povećane subvencije za poljoprivredu u odnosu na prethodnu godinu i da je omogućen pristup IPARD fondovima.

– Mi smo prvi put dobili konacno zeleno svetlo za EU fondove. To je 175 miliona evra za sve poljoprivredne proizvodače – rekla je Brnabić.

Upitana kako će to pomoći malinarima koji blokiraju puteve, Brnabić je rekla da oni moraju da se takmiče na tržištu.

– Malinari moraju da se takmiče na tržištu i niko ne može da traži da ima povlašćen status od strane države – poručila je premijerka.

Izvor: Tanjug
Foto: Twiter/Тovarisc Lanke

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter