Izvor:
21.01.2018 u 23:27
0

ANĐELKOVIĆ: Vučićeva poseta otklonila domino efekat Ivanovićevog ubistva!

Politički analitičar Dragomir Anđelković ocenio je da je poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića Kosovu i Metohiji od prvorazrednog značaja u okolnostima kada je, kako kaže, ubistvo Olivera Ivanovića moglo da izazove paniku i da hiljade Srba napuste južnu pokrajinu.

''Mislim da je ovako stabilizovana situacija na KiM i da je otklonjen ''domino efekat'' onoga što se dogodilo. Niko ne može da vrati život Olivera Ivanovića, ali može da se spreči da se taj nesrećni događaj ''prelije'' na čitav narod u tom delu Srbije kao što se, recimo, dešavalo 1999. i 2004 godine'', rekao je Anđeković za Tanjug.

Analitičar smatra i da je Vučićeva poseta tačka sa koje ozbiljnije treba krenuti u ekonomsku integraciju srpske zajednice južno od Ibra.

''Severni deo KiM naslanja se na Srbiju dok su u enklavama Srbi odsečeni od ostatka zemlje i moraju da dobiju nadu da mogu sami da žive'', ukazao je Anđelković.

Prema njegovim rečima, munjevita realizacija svega onoga što je tokom razgovrara obećano građanima prvi je korak koji država treba da preduzme nakon posete predsednika Srbije KiM.

''Srpski narod na KiM živi u jako teškim okolnostima i mora da ima posebnu brigu države. Već od danas počinje realizacija svega što je obećano, a to je važno, jer se ne radi samo o pomoći pojedincima već čitavoj zajednici. To znači da svako može da očekuje da će ubuduće njegov problem biti otklonjen, od pitanja bezbednosti, stambenih problema, pomoći u lečenju'', naveo je analitičar.

On je dodao da nakon posete Vučića južnoj pokrajini Srbija treba još energičnije da lobira u Briselu i drugim centrima svetske moći za svoju politiku prema KiM navodeći da se jedino takvim pristupom može učvrstiti ono što država, kako kaže, na pojedinačnom nivou čini za građane u južnoj pokrajini.

Happytv.rs/Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter