Izvor: Tanjug
18.07.2022 u 19:34
0

Atina je uputila zvaničnan protest Ukrajini posle pada na severu Grčke, sledi demarš i Srbiji!

Atina je uputila zvaničnan protest Ukrajini posle pada na severu Grčke ukrajinskog teretnog aviona Antonov An-12BK, koji je prenosio naoružanje, prenosi Katimerini.

Avion je poleteo iz Srbije, a srušio se u subotu na području Kavale u pokušaju da prinudno sleti.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Temistoklis Demiris, generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Grčke uručio je notu ambasadoru Ukrajine u Atini Serhiju Šutenku u kojoj je naglasio da su grčke vlasti morale biti unapred obaveštene o prirodi tereta.

Osam članova posade aviona kojim je upravljala ukrajinska kompanija poginulo je u nesreći nakon koje su eksplozije trajale dva sata.

SAVET EU DOGOVORIO NOVI PAKET SANKCIJA RUSIJI: Zbog rata će se oko 400 miliona ljudi suočiti sa nestašicom hrane

Zvanična Atina je prethodno saopštila da će uložiti protest Srbiji jer je trebalo da od Beograda ima ranije informacije o prirodi tereta ukrajinskog aviona Antonov An-12BK, koji je leteo iz Srbije, a srušio se u subotu na području Kavale, preneo je Katimerini pozivajući se na diplomatske izvore.

Navedeno je da će po nalogu ministra spoljnih poslova Nikosa Dendijasa, ambasador Grčke u Srbiji uručiti odgovarajući demarš, u vezi sa potrebom da Beograd obavesti grčku stranu o prirodi tereta aviona.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter