Izvor: BSC Happy
08.07.2023 u 16:36
1

„VUČIĆA OPTUŽUJETE ZA NACIONALIZAM I MRŽNJU, DOK KURTI STVARA POSLEDNJI GETO U EVROPI“: PREMIJERKA počistila „gospodina“ MIHAELA ROTA

Premijerka Ana Brnabić odgovorila je na svom tviter nalogu Mihaelu Rotu, predsedniku spoljnopolitičkog odbora nemačkog Bundestaga, na optužbe iznete na račun predsednika Srbije Aleksandra Vučića, gde je između ostalog rečeno, kako predsednik raspiruje mržnju i nacionalizam. Podsetimo, tada premijer Vučić je prvi premijer koji je nakon 68 godina ugostio premijera Albanije. Toliko o mržnji.

– Dragi gospodine Rot, vaš tvit je tipičan primer takozvane politike „optužbi u ogledalu (AiM)“. Po definiciji, AiM je tehnika podsticanja govora mržnje u kojoj neko lažno pripisuje svojim protivnicima namere koje ima prema sebi – istakla je premijerka.


 – Vi u suštini optužujete predsednika Aleksandra Vučića za nacionalizam i mržnju, iako je on bio prvi premijer Srbije koji je ugostio premijera Albanije u poslednjih 68 godina i javno pozvao na „istorijsko pomirenje“ između Srba i Albanaca. To je samo jedna od mnogih stvari koje je uradio u poslednjih 10 godina – kaže ona.

PREDSEDNIK VUČIĆ RAZGOVARAO SA MAKRONOM: Neskriveno nasilje upereno protiv Srba udaljava svaku mogućnost civilizovanog razgovora

– Istovremeno, pozivate EU i SAD da kazne Srbiju („preoblikuju strategiju prema Srbiji“). Zašto? Zato što smo implementirali Briselski sporazum? Zato što smo podržali regionalnu saradnju (izgradili smo autoput do Severne Makedonije, gradimo do Tirane i Sarajeva, donirali smo vakcine…)?

To govorite dok sve vreme podržavate Aljbina Kurtija, koji je zapravo stvorio poslednji geto u Evropi u kome se na ljude može pucati, mogu se hapsiti, mučiti i zabranjivati im se pravo glasa, samo zato što su Srbi. Kurtija, koji je u Berlinu rekao da Briselski sporazum ne postoji – napomenula je Brnabić.

– Dakle, opet, ono što radite je zapravo govor mržnje protiv Srbije za stvari koje samo i jedino možete pripisati svojim saveznicima. Politika optužbi u ogledalu – primetila je ona.

VRAĆENA ZASTAVA NA PETROVARADIN: Nakon incidenta KiM se ponovo našlo na TVRĐAVI

Ja (svim srcem) verujem da to niste nameravali da uradite, ali ste upravo to uradili – zaključila je premijerka Ana Brnabić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “„VUČIĆA OPTUŽUJETE ZA NACIONALIZAM I MRŽNJU, DOK KURTI STVARA POSLEDNJI GETO U EVROPI“: PREMIJERKA počistila „gospodina“ MIHAELA ROTA”

  1. Svima kojima govorimo suste cinjenice , cinjenice sa kojima bi i slep progledao , gluv procuo , ali sa ovima nista ne vredi to su ljudi sa obrazima kao djon pa jos i sa blokejima odozgo .

    1
    1
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter