Izvor: HappyBSC
29.12.2022 u 21:43
0

Branko Lukić za „AKTUELNOSTI“: „Amerika pokušava svoje građane da ubedi da je stanje rata normalno, njima se više ovaj sukob ne isplati zato žele da ga okončaju“

U emisiji „AKTUELNOSTI“ na kanalu TV HAPPY razgovarali smo o događajima koji su obeležili 309. dan rata u Ukrajini.

Naši sagovornici na teme povezane sa ovim sukobom bili su: prof.dr Branislav Ristivojević, advokat Branko Lukić , istoričar prof. dr Miloje Pršić – istoričar.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Aleksandar Šešelj za „AKTUELNOSTI“: „Ono gde su Rusi zaista u defanzivi i gde gube na tom planu, jesu mediji!“

Branko Lukić istakao je da na Zapadu ne postoji niko ko bi jednom zapadnom gledaocu i slušaocu približio i prikazao šta se zapravo dešava na frontu i generalno bilo šta o ratu, kako je istakao ljudi tamo nemaju predstavu o čemu se tamo zapravo radi.

– Nijedan rat nije pozitivan, zapadni gledalac nema pojma šta se stvarno dešava na terenu jer nema izvor informacija koji bi ga realno obavestio, tačnije nemaju nijedan izvor koji bi bilo šta preneo. Nijedan rat nije pozitivan, međutim Amerika dugi niz godina pokušava da svojim građanima stavi do znanja i ubedi ih da je stanje rata normalno. Oni kada uđu u neki rat, nijima nije bitno da li će da izgube ili pobede, njima je bitno da sto više oružja prodaju. Ukrajina više ne može da ide napred, jer su mnoge vrednosti poljuljane sada. Ukoliko bi Rusija izgubila rat niko sa njom ne bi pregovarao, jer već su najavili tako nešto. Zapad pokušava da sprovede glavni cilj ove operacije, a taj cilj je oslabiti Rusiju do te mere da ne može više ni da pregovara, da bude u lošijoj poziciji nego što je Nemačlka bila nakon drugog svetskog rata. To je cilj, to je jasno, to su oni već obelodanili nije to sada nikakva tajna, o tome se već javno govori. Međutim oni to ne mogu da učine I oni su toga čini mi se i svesni, rekao je Branko Lukić.

Branko je zaključio da se ovaj rat Americi više nikako ne ispalti i da su oni već i svesni toga, zato se i vode polemike oko potencijalnih pregovora.

– Ukrajinski rat se više ni Americi ne isplati, njima je to već postalo jasno kao dan, oni čak i već vide posledice svega toga. To je najveći razlog što hoće to što pre da okončaju. Jasno je da zapadnjaci predlažu pregovore kada su u problemu, dakle o čemu se tu zapravo radi, radi se o tome da kupuju vreme, kao što su kupovali Minskim sporazumom, pokušavaju da zavaravaju, ukoliko im to ne uspe moraće da pristanu na ruske uslove  ili da kapituliraju, istakao je Branko Lukić.

Prof. dr Dragan Petrović u emisiji „AKTUELNOSTI“: „Jedan američki general je rekao da misli da ima i do 60.000 ukrajinskih vojnika u Bahmutu!“

Gospodin Lukić osvrnuo se i na to kako Rusija više nije naivna zemlja koja ne zna sa kim ulazi u pregovore.

– Mi znamo da je u to vreme, predsednik Obama tražio od gospodina Putina da ubedi Janjukovića da povuče vojsku iz Kijeva i da će se situacija smiriti, čim je povučena vojska usledio je majdan i puč sve to isto je sada tražio Makron obećavajući da će se situacija srediti, pa ne možes dva puta da prevariš na istu kartu. Rusiju ako prevariš jednom, drugi put naravno nećes uspeti. Rusija je tada ušla čistog srca i želela je pregovore, nisu znali sa kim imaju posla. Zato je sada Rusija jaka i oprezna. Jasno je da je Amerika ušla u diretkni rat sa Rusijom. Pa njihovi političari sami javno govore kako su u ratu sa Rusijom. Ukrajina će biti kontrolisana zemlja kroz kredite, oni su sada preoterećeni dugovanjima. Ona će sve da vrati, nju su zadužili svi oni koji joj daju navodnu pomoć, opterećeni će biti finansijski. Deo neki će sigurno biti vraćen Americi, zaključio je advokat Lukić.

Emisije „AKTUELNOSTI“ možete pratiti i na zvaničnom youtube kanalu: Aktuelnosti TV Happy 

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter