Izvor:
28.03.2017 u 19:06
0

BRANKO RADUN HAPPYTV.RS: Putinova podrška Vučiću ne prija opozicionim rusofilima, a ni rusofobima!

Na sastanku sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem, ruski predsednik Vladimir Putin pružio je nedvosmislenu podršku kandidatu vladajuće koalicije na predstojećim predsedničkim izborima.

Da li je to iznenađenje ili ne, za HAPPYTV:RS govori politički analitičar Branko Radun.

– Za mene lično nije iznenađenje iz prostog razloga što dve zemlje imaju dobre odnose poslednjih godina, kao i lideri dve zemlje. Rusi vole pobednike, pa možda pretpostavljaju da će Vučić pobediti i na ovim predsedničkim izborima. Rusija je zahvalna Srbiji na podršci koju je imala u teškim trenucima, kao što je odbijanje uvođenja sankcija. Oni pamte i znaju da cene.

U kojoj meri će sam Aleksandar Vučić profitirati, u smislu dobijanja većeg procenta glasova?

– Možda mu neće doneti dramatično veći broj glasova, svakako će ih biti više, ali definitivno učvršćuje njegovu poziciju. U Srbiji ima mnogo poštovalaca lika i dela Vladimira Putina, pa će mu sigurno i taj deo biračkog tela biti nešto naklonjeniji.

Srpskoj opoziciji se sigurno nisu svideli ovakvi signali iz Moskve?

– Definitivno se nije svidelo pristalicama Saše Jankovića, koji su mahom naklonjeni NATO paktu, jer im ne prijaju dobri odnosi Srbije i Rusije. S druge strane, ni opozicionim rusofilima nije bilo milo kada su čuli poruku iz Moskve. Ukratko, razočarani su rusofili, a i rusofobi. Kako god da okrenete, opozicija je nesrećna zbog poruke ruskog predsednika – kaže na kraju razgovora Radun.

happytv.rs
Foto:
Twitter/Strahota_Sima, arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter