Izvor:
21.08.2019 u 09:37
0

BRIGE ZA VELIKU BRITANIJU: Uhapšen radnik britanskog konzulata u Hongkongu!

Radnik britanskog konzulata u Hongkokgu uhapšen je u kineskom gradu Šenženu, saopštilo me Ministarstvo spoljnih poslova Kine.

U saopštenju kineskog Ministarstva navodi se da je Britanac prekršio zakone, ali nije precizirano o čemu se radi, prenosi Rojters.

Britansko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da je "duboko zabrinuto" zbog navoda da je jedan zaposleni u britanskom konzulatu u Hongkongu nestao pošto je poslovno otišao u Kinu.

Ministarstvo je navelo da je zatražilo informacije od Hongkonga i provincije Guangdong u vezi sa zaposlenim koji je, kako prenosi AP, priveden dok je prelazio iz kienskog grada Šenžen u Hongkong.

Lokalni mediji su javili da je u pitanju Simon Man-kit, koji je zadužen za pitanja trgovine i investicija.

On je prisusustvovao jednom poslovnom događaju u Šenženu 8. avgusta.

Navodi se da se nije vratio u Hongkong iako je planirao da se vozom vrati istog dana.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter