Izvor: HappyBSC
24.10.2020 u 09:07
0

DAČIĆ NA HAPPY TV O ZAJEDNIČKOJ BORBI PROTIV MAFIJE: Predsednik će uvek biti na meti jer je objavio rat kanceru društva

Gost „Vikend Jutra“ bio je predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić

OVO ĆE VAS ZANIMATI

BIVŠI FUDBALER PARTIZANA U TEŠKOM STANJU! Zakucao se u kamion!

JEZIVA TRAGEDIJA NA ZVEZDARI: Muškarac izvršio samoubistvo u svom stanu

JEZIVO! MUŠKARAC POGINUO U BORU: Izgubio kontrolu nad autom i udario u kombi, preminuo na licu mesta

ZAVRŠEN FORUM ŠANGAJSKE ORGANIZACIJE ZA SARADNJU Učestvovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić

Dačić je prvo prokomentarisao izbor za predsednika Skupštine.

– Nisam željan izvršne vlasti. U sistemu podele vlasti, zakonodavna spada u sam vrh – rekao je Dačić.

Prvi put je predsednik neke stranke na mestu predsednika Skupštine. Dačić je naglasio da je upravo taj izbor dokaz i rezultat sagledavanja budućih strateških odnosa između njega i predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

– Funkcija ne čini čoveka. Neću biti protokolarni predsednik. To nije u mom karakteru – istakao je Dačić.

Na pitanje o tužilaštvu, Dačić je odgovorio.

– Predsednik je govorio o nekoliko prioriteta. U narednim danima imaćemo i izbor vlade. Borba protiv mafije je jedan cilj. Za to je potrebno sagledavanje niza zakonskih podrešenja. Delovaćemo dalje zajedno i predsednik, ostali i ja – naglasio je Dačić.

Kada je reč o spoljnopolitičnim odnosima, Dačić je istakao da tek treba da se reše neke stvari.

– Tek treba da se upoznam sa nekim stvarima. Svakako će sada u očima onih koji gledaju skupštinu, ovo imati drugačiji odnos – rekao je Ivica.

Što se tiče odnosa sa Prištinom, Vastigtonskom sporazumu i pregovorima o Kosovu, Dačić je naglasio da se tek sada Albanci neće opustiti i spomenuo izjavu  nemačkom ambasadora u UN.

– On je povodom politike povlačenja priznanja nezavisnosti tzv. Kosova rekao  da „naši srpski prijatelji pucaju sami sebi u nogu“.(  – Iznenađen sam ovom politikom pokušaja povlačenja priznanja. Naši srpski prijatelji pucaju sami sebi u nogu, jer ako žele da se pridruže EU, treba da rade na priznanju i priznaju i sami (Kosovo) – rekao je nemački ambasador ).

–  Albanci se neće opustiti. Nemački ambasador je na svakoj sednici to rekao, i uvek kritikovao. Spomenuo je priznanje 116 zemalja. Zašto je to spomenuo? Zašto se tražio monitorijum ako je priznalo 116? Radili smo zajedno sa predsednikom, i nastavićemo tako. Danas Kosovo ne može da dobije više od 92 glasa. Najbolji odgovor za to je dao Hot o priznavanju. Oni su to uradili jer bi u suprotnom izgubili. 19 zemalja je povukao priznanje. Sve je veoma drugačije – naglasio je predsednik skupštine.

Dačić je objasnio kako će u buduće izgledati njegovo angažovanje.

– Ja ću svakog dana nastupati sa političkog aspekta. Skupština ima i kontrolnu i zakonodavnu vlast, to ljudi zaboravljaju. U 9h je kolegijum sa željom da sastav bude što bolji. Ja predstavljam skupštinu, ali nisam jedini, i oni koji nisu u koaliciji treba da učestvuju – istakao je Dačić.

PROČITAJTE JOŠ…

LOKALIZOVAN POŽAR NA NOVOM BEOGRADU! Nema žrtava!

SAMO BAHATO! DIVLJAO NA PUTU, SLEDI MU ROBIJA: Vozio 235 km/h, i nije mu prvi put

MAKRON: Živećemo s virusom bar do leta 2021.

PETKOVIĆ: Fon Kramon nije ovlascena da se mesa u dijalog

PRIVREDNICI TRAŽE ZELENE LINIJE ZA KRETANJE U REGIONU „Moramo da putujemo i u druge zemlje“

Na pitanje o situaciji u Americi i biranju predsednika, odgovorio je:

-Teška je situacija. u Americi je drugačiji izborni sistem. Nisu neposredni izbori. Svaka država ima par izbornih elektora. Nema svaki čovek jedan glas. Ovde je pitanje ko će pobediti u odlučujućim državama. Nije jedan čovek, jedan glas. Veoma je teško prognozirati. Sve će još trajati, samo deluje da je blizu – rekao je Dačić.

On se osvrnuo i na bezbednost predsednika, povodom njegove izjave i obećanja za borbu protiv kriminala.

– Onaj ko je sinionim za borbu, uvek će biti na meti. Ali, službe bezbednosti o tome vode računa i rade svoj posao. Mafija je organizacija i kancer u društvu. Mora se brzo, preventivno i operativno reagovati da bi se društvo spasilo tog kancera – podvukao je Dačić za kraj.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter