Izvor: Tanjug
26.12.2023 u 22:45
0

DAČIĆ PORUČIO: „Bez obzira na to što se desilo ukupna bezbednosna sitaucija je stabilna“

Šef Biroa za koordinaciju službi bezbednosti Ivica Dačić izjavio je večeras da svi koji se bave politikom imaju visoku odgovornosti prema građanima, ističući da ne treba nikoga da podstiču i pozivaju na nasilje, već moraju da smiruju situaciju.

Dačić je govoreći o jučerašnjoj sednici Biroa odžanoj nakon nasilnog pokušaja upada u zgradu Skupštine grada, rekao da je na njoj bilo reči o tome da se očekuje da će se protesti sa elementima nasilja nastaviti.

Na pitanje, šta ako se ponovi slična situacija, Dačić je podstio da je ukupna bezbednosna sitaucija stabilna, bez obzira na to što se desilo.

„Razgovarali smo o tome na Birou, jer se očekuje da će se protesti sa elementima nasilja nastaviti, ponovljeno je i pozvano na uzdržanost i političko rešavanje problema ako postoje u državnim institucijama“, kazao je Dačić i dodao da su svi pozvani da poštuju zakoni, da niko ne primenjuje nasilje.

ŠAPIĆ APELUJE: „Ako dozvolimo rušenje države posledice će biti pogubne po srpski narod“

Jasno je, kako je naglasio, rečeno da će državni organi primeniti sve u skladu sa zakonom da zaštite mir, institucije, živote, imovinu i ustanvni poredak.

„Policija će raditi i kada ljudi praznuju i ne zaslužuje da se bilo ko odnosi nasilnički i siledžijski rema njima, zato pozivam sve koji se bave potlikom da imaju veoma veliku i visoku odgovornost prema grđanima, da nikoga ne podstiču i ne pozivaju na nasilje, već da ga smiruju“, rekao je Dačić.

Naglasio je da će se prema svakom građaninu koji narušava javni red i mir, koji ne poštuje zakone i propise, koji pokušava da na bilo koji način ugrozi bezbednost imovine ili drugih lica, primeniti ono što zakon nalaže.

Ocenio je da ovo nije prvi put da dolazi do napada na policiju i odao priznanje onima koji su stoički trpeli napade, štiteći građane, insitucije i ustavni predak.

Naveo je da je i on govorio i u kampanji da je postojao polički plan dela opozicije da se nedostatak podrške i glasova nadoknadi time što se priča o navodnim izbornim nepravilnostima.

„To nije ništa novo“, rekao je Dačić i dodao da su predstavnici liste “Srbija porotiv nasilja“ bili pozvani na razgovor u MUP zbog informacija da žele nasilje, ali su oni tvrdili da to nije tačno i da to nije njihov plan.

„Na sednici Biroa smo razgovarali o tome da postoje jasne naznake da se predstave žrtvama i da izazivaju državne organe, očekujući podršku inostranog faktora“, naveo je Dačić i podsetio da takvo ponašanje nije dozvoljeno ni u jednoj jedinoj zemlji.

Kako je dodao, zaključak je potpuno jasan – jedno je pitanje poličkih protesta, a drugo nasilja.

„Nije prvi put da se učestvuje na izborima. Na izborima, ako postoje bilo kakve neregularnosti, nepravilnosti, podnose se prigovori.

Ovde ste videli da osim političkih deklaracija i izjava, gotovo i da nema nekih prigovora… Zapisnici su potpisani“, rekao je Dačić i naveo da se, ako neko nešto osporava, to radi od samog početka.

Dodao je da sada čak ima i manje primedbi nego na prošlim izborima.

„Politički protesti će uvek biti dozvoljeni. Policija će uvek, i ostali državni organi, reagovati uzdržano, osim ako dođe do nasilja, napada na službena lica“, rekao je Dačić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter