Izvor:
24.09.2019 u 07:35
0

DAČIĆ U UN SA ŠEFOM DIPLOMATIJE TADŽIKISTANA: Istakli važnost redovnih susreta i nastavk daljeg unapređenja bilateralne saradnje između dve prijateljske države!

Prvi potpredsenik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, tokom Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, razgovarao je sa ministrom inostranih poslova Tadžikistana Sirodžidinom Aslovom.

Ministri Dačić i Aslov istakli su važnost redovnih susreta i nastavka daljeg unapređenja bilateralne saradnje između dve prijateljske države. Sagovornici su ukazali na veliki potencijal koji postoji za razvoj bilateralnih ekonomskih odnosa, za šta je neophodno utvrditi zajedničke imenitelje od obostranog interesa.

Tokom razgovora potvrđena je spremnost za dalje jačanje međusobnog dijaloga i izraženo je posebno zadovoljstvo povodom predstojeće posete ministra inostranih poslova Tadžikistana Srbiji.

Istaknut je interes da se imenuju počasni konzuli u Srbiji i Tadžikistanu, koji bi radili na daljem zbližavanju dve zemlje.

Na sastanku su razmenjena mišljenja i o najvažnijim procesima na multilateralnom polju i dogovoreni naredni koraci u cilju uspešnog razvoja saradnje na principima poštovanja i međusobne podrške na međunarodom planu.

Izvor: Tanjug
Foto: mfa.gov.rs/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter