Izvor:
27.06.2019 u 13:22
0

Digitalna nastava u narednoj školskoj godini…(FOTO)

Državna sekretarka u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić izjavila je danas da će do septembra za 500 škola biti obezbeđen bežični internet, odnosno da će u narednoj školskoj godini digitalna nastava biti moguća u više od 11.000 učionica za više od 286.000 đaka.

Matićeva, koja je danas obišla radove na izgradnji lokalne računarske mreže u Osnovnoj školi "Veljko Dugošević“ u Beogradu, prvoj školi u kojoj je započeta realizacija projekta "Povezane škole“, istakla je da je podizanje infrastrukture osnova za opremanje škola odgovarajućom računarskom opremom i digitalnim nastavnim sadržajima.

Državna sekretarka je podsetila da je planirano da do 2020. mreža bude izgrađena u još 500 školskih objekata, odnosno 23.000 učionica.

Izgradnja mreže u okviru kapitalnog projekta "Razvoj IKT infrastrukture u ustanovama obrazovanja, nauke i kulture – Povezane škole'''', koji zajedno sprovode Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, zvanično je počela 24. juna, a prvi radovi izvode se u još pet škola u Beogradu, kao i u Nišu, Trsteniku i Beloj Palanci.

Prethodno je realizovan pilot projekat kojim je obuhvaćeno 27 osnovnih i srednjih škola u 16 gradova u Srbiji: Beogradu, Leskovcu, Vršcu, Lešnici, Topoli, Boru, Ubu, Zaječaru, Kragujevcu, Loznici, Čačku, Valjevu, Negotinu, Užicu, Jagodini, Kruševcu.

Izvor:Tanjug
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter