Izvor:
27.06.2019 u 13:18
0

Štefen Hudolin obišao radove na projektima koje finansira EU u Svilajncu! (FOTO)

Šef II sektora operacija Delegacije Evropske unije (EU) Štefen Hudolin, obišao je danas u Svilajncu radove na projektima koje finansira EU preko razvojnog programa EU PRO, a reč je o programima koji treba da doprinesu razvoju poslovne i lokalne infrastrukture i tako unaprede konkurentnost lokalne privrede i kvaliteta života ljudi.

On je sa predsednikom te opštine Predragom Milanovićem i saradnicima, obišao radove na izgradnje ulice i unapređenja infrastrukture u Novoj zoni privređivanja koja obuhvata površinu od 17 hektara i gde će slovenačaka Kompanija "Hočevar" imati svoju fabriku.

Radovi treba da budu završeni do polovine avgusta., a Hudolin i Milanović su obišli i radove na renoviranju zgrade Doma kulture u najvećem selu u opštini, Kušiljevu, koja je izgrađenje 1947. godine a koja do sada nije ozbiljnije renovirana. Radove na domu izvodi Preduzeće "Kuća stil" a trebaju biti završeni 1.oktobra.

U rekonstrukciji i opremanju Doma kulture učesvuje i Ministarstvo kulture i informisanja, a EU podržava realizaciju ova dva projekta sa 350. 000 evra.

Milanović je potsetio da je EU najveći donator opštini Svilajnac.

-Svilajnac ima velikog prijatelja u EU, pomaže nas godinama, uključujući i saniranje šteta od katastrofalne poplave 2014.godine. Donacije EU su blizu tri miliona evra-rekao je Milanović.

Milanović je gostima objasnio, da Svilajnac za investitore "ima najnižu cenu zemljišta koja se kreće zavisno od broja zaposlenih, a ne prodajemo za izgradnju magazina i trgovina. Ne želimo da zarađujemo na prodaji zemlje".

Za rekonstrukciju Doma kulture u Kušiljevu, Milanović je istakao da je to za meštane najznačajnije, jer tu ih živi preko 2.000 stanovnika, a želja opšstinske vlasti je da ljudi jednako kvalitetno žive i u selu i u gradu.

Hudolin jeporučio da je "Svilajnac primer kako treba koristiti fondove EU i primer lokalne samouprave kako i gde treba ulagati, a ulagat, kaže i treba tamo gde se život dešava.

Izvor:Tanjug
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter