Izvor: HappyBSC
22.06.2022 u 11:00
0

DIJANA HRKALOVIĆ SE UŽIVO OBRATILA MINISTRU STEFANOVIĆU: „Kakve poslove si na SKAJU obavljao sa kriminalcima?“

Bivša državna sekretarka Ministarstva unutrašnjih poslova Dijana Hrkalović bila je gošća emisije Happy televizije – „Dobro jutro, Srbijo“, gde je govorila o gorućim temama koje potresaju javnost, a tiču se prisluškivanja predsednika države Aleksandra Vučića, odgovora tužilaštva na optužbe koje je iznela na račun ministra Odbrane Nebojše Stefanovića, ali i krivice koju je preuzela na sebe, s obzirom na to da nije odmah reagovala na saznanja da se u njenom okruženju dešavanju zloupotrebe funkcionerskih položaja i ugrožavanja privatnosti. 

ĐUKANOVIĆ U „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Zamolio bih državu da krene u izmene i dopune krivičnog zakonodavstva

– Samo čekam da kažu : „Nismo mi prisluškivali Vučića, nego je on prisluškivao nas“, jer dotičnom gospodinu treba 48 sati da se seti šta je istina. Sad ću iskoristiti priliku da ga pitam javno jer na ovu temu prisluškivanje nije reč rekao. „Da li si ti Stefanoviću prisluškivao Vučića ili je bilo obrunuto? Samo toliko.“ Mislim da neće umeti da odgovori – istakla je na početku Hrkalovićeva, pa se u dahu dala odgovor na pitanje da li je predsedniku učinila nešto nažao. 

  Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Mi smo zloupotrebili Vučićevo poverenje, te sada snosimo odgovornost za to. A sada bih imala još jedno pitanje za Stefanovića, s obzirom na to da se pravi lud i da pravi od sebe žrtvu. Nebojša, da li si ti kao edo na Skaju sa nekim kriminalcima obavljao neke poslove s njima? A to bih pitala i tužilaštvo koje ga je aboliralo unapred od krivice prisluškivanja. Da li ste gospodo dobili neki materijal sa Skaja? Znate onu mantru da mafija ne može da funkcioniše bez podrške državnih funkcionera. Šta će njima Skaj? Odluka tužilaštva od juče je skandal nad skandalima – objasnila je vidno usplahirena Dijana. 

Potom je rekla je iskaz tužilaštva koji ističe da njene javne  optužbe nemaju nikakvu dokaznu snagu i kao takvi ne mogu se smatrati relevantnim i verodostojnim.

 – Oni moraju da provere saznanja koja neko ima o određenom krivičnom delu. Moraju da pošalju zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja i da me saslušaju,  a onda da pokrenu postupak protiv Stefanovića. Potom se utvrđuju činjenice i sve ostale okolnosti. Osam meseci sam bila u pritvoru na osnovu optužnice koja je temeljena na iskazu samo jedne osobe, a oni ne mogu Nebojšu da saslušaju na osnovu mog iskaza. Treba da ga žalimo, on je žrtva. Da li je mene neko žalio dok sam bila u pritvoru? Niko mi se nije javio, ali to sad nije toliko važno. Eto, Dijana je kriva, nema ostane na ovome, Stefanović je potpuno nevin. Pokušavaju da ospore moj intervju neki kvazi ugledni eksperti. To potpisuje Vukašin Obradović i napada decu predsednika Srbije. To je toliko sraman potez, da li tom čoveku može da se veruje? Moje reči osporavaju, a Belivukov iskaz uzimaju kao kompletnu istinu, tako se ponašaju neki od medija. Da li je to normalno? – pitala je bivša funkcionerka, a onda je na red došla i tema o saznaju da je Aleksandar Vučić prisluškivan. 

– Stefanović je tražio transkripte za to, dostavljani su mu, te ako nije obaveštavao predsednika kako kasnije saznajemo, kome je on to dostavljao? Nekom stranom faktoru ili….svakako znam da je čitao. Sto puta je rekao nema ništa sporno u tim razgovorima, tako znam da ih je čitao. Užasna stvar je to što se stalno pozivao na Vučićev autoritet, kako su to sve njegovi nalozi, da je u koordinaciji s njim. U to vreme sam mislila da će Stefanović preduzeti mere kontraobaveštajne zaštite sa BIOM. Tek kasnije saznajem da nas je sve zloupotrebio i doveo u zabludu. Moja najveća krivica je u tome što nisam posumnjala na vreme u njegovo postupanje, to što sa predsednikom nisam proverila da li je obavešten o čitavoj situaciji, ali i mnogim drugim stvarima koje sam kasnije shvatila. Svi me pitaju zbog čega sam ćutala i zbog čega nisam otišla na poligraf? Tada nisam znala da je kriv, štitila sam Stefanovića, bila sam mu lojalna, nadala sam se do poslednjeg trenutka da nije kriv. Kada je počelo saslušanje na tu temu, istakla sam: „recite kome treba, ko stoji iza toga“. Na kraju sam shvatila da je pošteno da kažem istinu. Stefanović sprema novi napad na mene – rekla je u jutarnjem programu Dijana. 

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

       

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter