Izvor:
17.05.2019 u 15:54
0

ĐURIĆ: Posebna sednica Skupštine Srbije na kojoj će se razmatrati izveštaj o KiM, prilika da poslanici koji imaju drugačije mišljenje iznesu svoj stav!

Direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić izjavio je danas da će posebna sednica Skupštine Srbije, na kojoj će se razmatrati izveštaj o KiM, biti prilika da najviši izabrani državni predstavnici razgovaraju sa narodnim poslanicima o situaciji u vezi sa KiM, ali i prilika da poslanici koji imaju drugačije mišljenje iznesu svoj stav i pokažu da li poštuju demokratske principe razgovora.

Ðurić je naveo da je parlament pravo mesto da se razgovara o najvažnijem državnom i nacionalnom pitanju i dodao da će sednica biti prilika da najviši izabrani državni predstavnici, odnosno predsednik Republike i predstavnici vlade, izveste narodne poslanike i razgovaraju sa njima o situaciji u kojoj se kao država i društvo nalazimo u vezi sa KiM.

Smatram da je izuzetno važno što je ta sednica sazvana i da će to biti prilika da i oni koji su izabrani kao narodni predstavnici, a imaju drugačije mišljenje, iznesu svoj stav i pokažu da li poštuju demokratske institucije Srbije, da li poštuju demokratske principe razgovora ili misle, kao što smo nažalost prethodnih meseci videli da misle, da u Srbiji u političkom smislu, kada je reč o opozicionom delovanju, treba da caruju hajdučija i ulične manifestacije – rekao je Ðurić.

Naveo je da predstavnici opozicije do sada nisu imali nikakvu ideju po pitanju KiM, te da je njihova jedina ideja da najvažniju državnu i nacionalnu temu koriste za vređanje, jeftine političke poene…

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković sazvala je za 27. maj posebnu sednicu parlamenta na kojoj će se naći izveštaj o KiM.

Navela je da će predsednika Srbije Aleksandra Vučića pozvati da prisustvuje sednici, učestvuje u raspravi i podnese izveštaj o KiM.

Poziv će, dodala je, uputiti i premijerki Ani Brnabić, članovima Vlade Srbije i direktoru Kancelarije za KiM Marku Ðuriću.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/markodjuric

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter