Izvor:
05.11.2019 u 20:51
0

ĐURIĆ: Razgovor sa delegacijom Belgije o stanju na KiM!

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić sastao se danas sa delegacijom Ministarstva spoljnih poslova Belgije, koju je informisao o političkoj i bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji i problemima sa kojima se suočava srpski narod u pokrajini.

Đurić je belgijskim diplomatama, koje predvodi direktorka Sektora za bilateralu, ambasadorka Anik Van Kalster, rekao da je ubedljiva pobeda Srpske liste na nedavno održanim pokrajinskim izborima, prema Đurićevim rečima, još jednom potvrdila da Srbi na Kosovu i Metohiji gotovo jednodušno podržavaju nastojanja Srbije da iznađe mirno i kompromisno rešenje za probleme u južnoj pokrajini.

Kako je istakao, svaka politička kombinatorika u Prištini mora uzeti u obzir činjenicu da je Srpska lista jedini legitimni reprezent političke volje srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, saopštila je Kancelarija za KiM.

Đurić je naveo da zabrinjavaju sve učestalije i eksplicitnije poruke i potezi mržnje od strane privremenih institucija samouprave u Prištini i predstavnika albanske političke zajednice, ali i ćutanje dela međunarodne zajednice.

Beograd je, prema Đurićevim rečima, dosledno opredeljen za nastavak dijaloga sa Prištinom, jer je to jedini razuman i delotvoran način rešavanja nesuglasica.

Neophodno je da, pre nego što razgovori budu nastavljeni, Priština prestane da obezvređuje dosadašnje rezultate briselskog dijaloga, pre svega u delu koji se odnosi na formiranje Zajednice srpskih opština, i da ukine anticivilizacijske takse na robu iz centralne Srbije, kazao je Ðurić.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter