Izvor:
17.02.2019 u 11:24
0

DRAGAN MARKOVIĆ PALMA: Ćutanje međunarodnih zvaničnika, se može protumačiti kao odobravanje, u ovom slučaju stavova predsednika Srbije Aleksandra Vučića!

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma ocenio je da je na panelu u Minhenu kosovski predsednik Hašim Tači ostao bez argumenata i advokata, dok se, kako kaže, ćutanje predstavnika međunarodne zajednice može tumačiti kao odbravanje stavova predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Marković ocenjuje da je jučerašnja panel diskusija na Minhenskom bezbednosnom forumu sve pokazala na osnovu diskusije Vučića i Tačija.

Tači je izgledao kao okrivljeni koji nema nijedan argument, pa se brani ćutanjem, a odrekli su mu i advokati, odnosno članice u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija, koje su priznale takozvano nezavisno Kosovo, jer su svi, jednoglasno, u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija tražili da Priština povuče takse na robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine – izjavio je Marković.

On ukazuje da je Tači ćutanjem prekočio odgovor na Vučihevo pitanje da pokaže gde u Briselskom sporazumu piše da je Srbija obavezna da se ne protivi ulasku Kosova u međunarodne institucije.

Marković dodaje da ga je iznenadilo to što je i Johanes Han ćutao i nije se uključivao u diskusiju.

Ćutanje međunarodnih zvaničnika, kao jučerašnje Johanesa Hana, se može protumačiti kao odobravanje, u ovom slučaju stavova predsednika Srbije Aleksandra Vučića – ocenio je Marković.

Što se tiče 11. godišnjice jednostranog proglašenja nezavisnosti takozvanog Kosova, albanskim vođama na Kosovu, pre svega Tačiju, Haradinaju i Veseljiju, umesto čestitki, treba poslati pozivnice za Sud za ratne zločine – rekao je Marković.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter