Izvor: HappyBSC
03.07.2022 u 20:56
0

EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA TELEVIZIJI „HAPPY“: „Prva faza rata je gotova jer je Lisičansk pao, druga će biti bitka za HARKOV i ODESU!“

Tokom informativne emisije  “AKTUELNOSTI” na kanalu televizije “Happy” razgovaralo se o najnovijim dešavanjima u vezi sa sto tridesetim danom ruske vojne operacije u Ukrajini, a na ovu opsežnu temu govorili su stručnjaci prof. dr Uroš ŠuvakovićMilovan Bajagić  – politčki analitičar i Luka Kastratović  – general.

„Ovo je definitivno rat za budućnost pravoslavlja u svetu“ u emisiji „AKTUELNOSTI“ na TV HAPPY!

S obzirom na to da je Luganska teritorija oslobođena, istakli su šta misle o ovom sledu događaja i bliskoj budućnosti, naročito jer ukrajinski vojnici mahnito beže.

– Kad se govori o čišćenju terena, u prvom redu treba prekontrolisati teren gde su bila njihova skloništa, minska polja, kako bi se uklonile sve opasnosti koje su postavljali, tačnije njihovi saveznici, kako bi stanovništvo moglo slobodno da se kreće. Drugi zadatak je da se obezbedi smeštaj stanovništvu, da se rasčište ulice, kompletno snabdevanje ljudi. Ovaj rat je po svemu specifičan, ova vojna operacija istakla je dve specifičnosti, s jedne strane onog ko ide u oslobađanje i drugog koji se brani. Ukrajinske snage vode drugi oblik rata jer ispred svojih jedinica na svim nivoima, u svim selima, gradovima isturaju stanovništvo. Pred deset dana je bilo naređeno da kad građani napuštaju svoje stanove da ih ostavljaju otključanje kako bi vojska mogla da uđe. U prvim linijama su postavili stanovništvo. Suština je da Zapad nije shvatio Putinov odgovor, na sve ono što je Zapad radio, on je dao odgovor, veoma jasan pre dve – tri godine, kada je umesto uzvratnog udara proglasio strategiju preventivnog udara. Jednostavnije rečeno, da ih ne čeka kod mosta. Specijalna operacija mnogima u početku nije bila jasna. Ovo je odbrambeni rat – rekao je veoma koncizno general Kastratović, a potom je svoj sud dao i Bajagić koji je veoma sličan prethodniku, naročito osvrćući se na živi zid koji čine civili i narod. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

        Sa vojnog aspekta mogu reći da je sada završena prva faza rata, jer je Lisičansk je pao mnogo brže nego što se očekivalo. Prva faza obuhvata oslobađanje Luganske i Donjecke narodne republike, po mom mišljenju. Druga faza je velika bitka za Harkov i Odesu, kao dva najveća grada posle Kijeva. Možda su i značajnija od njega. Treća će biti oslobađanje centra Ukrajine, a poslednja oslobađanje zapada. Ukrajinci sada vuku očajničke poteze, s obzirom na tako brz i neočekivan pad Lisičanska. Posebno je neočekivan za prozapadne analitičare, ostalima je logičan splet okolnosti, nakon pada Severodonjecka. Ovaj njihov nefer rat ništa nije nimalo neobičan, naročito kada stavljaju civile kao zaštitu, jer je većina njih naklonjena Rusiji, od 2014. godine, pa do danas. Ništa me ne iznenađuje – rekao je politički analitičar, a potom je i gospodin Šuvaković objasnio kako će teći ostale faze rata.

      Ovo što se sada dešava je jedno zaokruživanje celine, najvažniji je bio pad Severodonjecka, dve od četrnaest autonomnih oblasti koje su se proglasile nakon 2014. godine su sada praktično oslobođene, uz pomoć sopstvenog organizovanja i operacije. Kako će se dalje razvijati situacija to najbolje znaju vojnici, nego što sam to ja u stanju da procenim. Samo sa geopolitičkog stanovišta mogu da procenim da je za Ruse važna ta linija Harkov – Odesa, ona će na neki način biti linija koju će oni težiti da zaposednu – istakao je profesor između ostalog. 

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter