Izvor: Tanjug
08.12.2022 u 20:44
0

Eparhija raško-prizrenska i kosovsko-metohijska izrazila je zabrinutost zbog najnovijih zbivanja na severu Kosova i Metohije!

Eparhija raško – prizrenska i kosovsko – metohijska izrazila je zabrinutost zbog najnovijih zbivanja na severu Kosova i Metohije, kao i u Velikoj Hoči, ukazujući na to da svakodnevno dobijaju zabrinjavajuće vesti od vernika da se pojačava pritisak kosovskih vlasti na srpski narod.

Kako se navodi u saopštenju Eparhije, kao Crkva koja je vekovima bila i ostala uz svoj narod na tim prostorima, ne mogu ravnodušno da gledaju na sprovođenje mera koje izazivaju međuetničko nepoverenje i napetost i još više mogu podstaći srpski narod na iseljavanje.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

„Ovakva situacija može da dovede do eskalacije nasilja koje nikome nije na korist“, upozoravaju. Eparhija apeluje na kosovske institucije da pokažu uzdržanost i svest da se politički i pravni problemi ne mogu rešavati demonstracijom sile pred srpskim narodom, posebno u sredinama kao što je Velika Hoča, gde Srbi 23 godine jedva preživljavaju u getu.

Istovremeno, očekuju od međunarodnih predstavnika da učine sve što je u njihovoj moći da se zaustavi najnoviji talas pritisaka na srpski preostali narod, koji postupke kosovskih institucija doživljava kao direktnu pretnju da za Srbe nema mesta na ovim prostorima.

Vjosa Osmani izjavila je da će odluka o tome da li će biti odloženi izbori u opštinama na severu Kosova i Metohije biti doneta za nekoliko dana!

Eparhija raško-prizrenska izražava duboku zabrinutost što su međuetnički odnosi i poverenje na KiM na najnižem nivou u poslednjih 20 godina i sve poziva na mir i uzdržanost. Svi postojeći problemi moraju da se rešavaju bez etničkih tenzija i eventualne eskalacije nasilja, koje je neprihvatljivo i može imati dalekosežne negativne posledice, poručuju iz Eparhije.

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti poslao je tzv. kosovsku policiju u Veliku Hoču da jednoj od najstarijih vinica „Petrović“ oduzme 40.000 litara vina.

Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter