Izvor: Tanjug
24.04.2023 u 08:40
0

„BIĆU GRADONAČELNIK SEVERNE MITROVICE“: Kandidat Samoopredeljenja bez srama

Kandidat Pokreta Samoopredeljenje za gradonačelnika severnog dela Kosovske Mitrovice Erdan Atić proglasio je pobedu na izborima u toj opštini i poručio da će biti gradonačelnik svih građana.

– Biću gradonačelnik svih građana bez razlike – rekao je Atić govoreći na srpskom.

On je zahvalio svim građanima na pobedi, uključujući onima koji, kako je rekao, „nisu imali šansu da izađu na izbore usled okolnosti“.

DOLAZI U NJUJORK DA PREDSEDAVA: Pozvao Blinkena na suočavanje

– Mi smo već dobili rezultate. Treba nam još nekoliko sati za formalne rezultate. Ono što znamo jeste da sam ja budući gradonačelnik opštine Severna Mitrovica – rekao je on. Atić je rekao da će imati „dve i po godine da radi na dobrim i velikim projektima“ i poručio da jedva čeka da se sastane „sa građanima ovog prelepog grada“.

Prema preliminarim rezultatima biračkih centara, Pokret Samoopredeljenje pobedio je na severu Kosovske MItrovice i u Leposaviću, dok su u Zvečanu i Zubinom Potoku najveći broj glasova dobili kandidati Demokratske partije Kosova.

Samo 3,47 odsto, odnosno 1.567 od 45.095 upisanih birača, iskoristilo je biračko pravo na vanrednim izborima održanim u nedelju u Leposaviću, Zubinom Potoku, Zvečanu i na severu Kosovske Mitrovice, pokazuju podaci prištinske Centralne izborne komisije.

Prema podacima CIK-a, u Severnoj Mitrovici je glaslao 837 birača (4.62%), u Zubinom Potoku svoje glasačko pravo iskoristilo je 385 birača (5.78%), u Zvečanu je glasalo 204 lica (2.92.%), a u Leposaviću 141 osoba (1.06%).

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter