Izvor: Tanjug
26.08.2022 u 09:50
0

ESKOBAR POSLE SASTANKA U BEOGRADU: SAD žele da se obe strane obavežu da neće biti nasilja

Specijalni izaslanik SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar izjavio je danas da je imao veoma dobar razgovor sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Beogradu i da očekuje da do kraja meseca bude nađen način na koji Srbima na KiM ne bi bio promenjen svakodnevni životu i da oni ne budu opterećeni dodatnim procedurama.

Gabrijel Eskobar se oglasio nakon sastanka sa predsednikom Vučićem: „Cenimo posvećenost predsednika miru i stabilnosti!“

– Nadam se da svakodnevni život ljudi na severu Kosova 1. septembra neće biti dodatno opterećen i da će živeti u miru, da im neće biti potrebna dodatna dokementa da dođu do svojih kuća. I uveren sam da ćemo to uspeti da postignemo – rekao je Eskobar novinarima u Ambasadi SAD u Beogradu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Istakao je da SAD žele da se obe strane obavežu da neće biti nasilja.

Ponovio je da svi sporazumi moraju da budu implementirani, pa i formiranje Zajednice srpskih opština i da će ona biti na agendi sledeće runde razgovora.

Naveo je da je u razgovoru sa Srbima na KiM čuo njihovu zabrinutost i da je ona u mnogim slučajevima opravdana, dodajući da obe strane imaju priliku za dobre stvari kao što je razvoj ekonomije, ali i da postoji veliko nepoverenje.

Prema rečima Eskobara, dijalog je siguran put koji i Srbiju i Kosovo vodi ka EU, to je siguran nacin koji će otključati evropsku budućnost obe zemlje.

Eskobar je naveo da SAD ne ucestvuju direktno u dijalogu, ali ga podržavaju.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter