Izvor:
09.08.2017 u 20:10
0

GARDISTI POŠTEĐENI: Ispred ulaza u zgradu Predsedništva nema pripadnika Vojske zbog vrućine!

Pripadnici Garde Vojske Srbije koji svakodnevno stoje ispred ulaza u zgradu u kojoj se nalazi kabinet predsednika države na Andrićevom vencu ovih dana su "pošteđeni" te obaveze zbog velikih vrućina, preneto nam je iz Predsedništva.

Pošto je temperatura u glavnom gradu varirala oko 40 podeoka, odlučeno je da se počasna straža privremeno ukine, jer bi bilo nehumano da vojnici stoje u tim uslovima. Ipak, kada su na Andrićevom vencu zakazane zvanične posete, oni se vraćaju na dužnost.

Gardisti su na ulazu u zgradu Predsedništva počeli da stražare od 2013. godine, za vreme mandata Tomislava Nikolića, čime je, kako je tada objašnjeno, nastavljena tradicija srpskih gardijskih jedinica duga skoro dva veka.

Komandant Garde Milomir Todorović rekao je tada da počasna garda oličava osposobljenost, snagu i veštinu Vojske, koja stoji ispred državnih zdanja, čuva ih i štiti, i treba da pokaže dignitet institucije predsednika Srbije i zdanja ispred koga se nalazi, a u kome se donose najvažnije državne odluke.

U normalnim okolnostima, ispred vrata Predsedništva stoje po dva pripadnika najsvečanijeg roda Vojske i "smena" im traje po pola sata, a ima dana kada stražu čuvaju i pripadnice lepšeg pola.

Izvor/Novosti.rs

Foto/arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter