Izvor: Happy BSC
28.07.2022 u 11:14
0

GORAN VESIĆ U „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Pre 10 godina smo sanjali o Srbiji koju imamo danas! Sve zavisi od toga ko je glava kuće, Vučić je najbolji lider u modernoj politici Srbije

Gost jutarnjeg programa „DOBRO JUTRO SRBIJO“ ovog jutra bio je član Predsedništva SNS Goran Vesić.

On  je u programu govorio o postignutim uspesima SNS-a u prethodnih deset godina osvrnuvši se na ekonomiju, zdravstvo, energetiku, infrastrukturu, pravosuđe, kulturu… Takođe je prokomentarisao i formiranje nove Vlade koje počinje u ponedeljak: 

Goran Vesić: Nedopustivo je da predsednik naroda koji je najviše stradao u Jasenovcu ne može da poseti taj isti logor! Pravo pomirenje bi bilo kada bi i hrvatski predsednik posetio Jasenovac!

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

– Danas je 10 godina kako građani Srbije, pod liderstvom predsednika Aleksandra Vučića, grade pristojnu i jaku Srbiju. Pre 10 godina smo sanjali o Srbiji koju imamo danas! Uspeli smo da ostvarimo ono što je Vučić rekao 2012. godine – stvorena je Srbija koju su naši preci želeli. Današnja Srbija je moderna i napredna. Nismo postigli sve ciljeve, ali konstantno napredujemo. Sve zavisi od toga ko je glava kuće. Predsednik je posvećen svakom detalju i ljudi to vide. Istu energiju ulaže da se gradi kovid bolnica i da se nabave pasulj i grašak. Kada tako radite, onda uspeh ne može da izostane. Njemu nije problem da po 5, 6 sati sluša građane. Tako pokazujemo da je važno da sa građanima učestujemo u svemu. Nema velike promene u drustvu bez podrske naroda. Oni su sa predsednikom menjali Srbiju ovih 10 godina – istakao je Vesić.

Nakon uopštenijeg uvoda, naš gost se osvrnuo na pojedinačne grane:

– Što se tiče ekonomije, istakao bih pre svega rast naše privrede, rast bruto domaćeg proizvoda. Prosecna plata je veća za preko 70 odsto od 2012. do danas. Do kraja ove godine će ići i do 700 eura, a do 2025. prosecna plata će biti 1000 evra. Nezaposlenost se očekuje da bude ispod 10 odsto. Otvoreno je 400.000 novih radnih mesta što će privući nove investitore. U Srbiji je otvoreno 200 novih fabrika za 10 godina. Tokom pandemije smo obezbedili paket pomoći građanima. Imamo stabilan devizni kurs i u odnosu na druge države, držimo mnogo toga pod kontrolom. U zdravstvo je uloženo milijardu evra. Izgrađeno je mnogo kovid bolnica, kliničkih centara, radi se Tiršova 2, nova onkologija… 

– Kada je reč o energetskoj bezbednosti, uspešno je završen gasovod Balkanski tok 2021. Godine. Zakupljeni su novi skladišni kapaciteti, a predsednik Vučić je ozezbedio cenu 350-400 evra za hiljadu metara kubnih gasa. Drugi u Evropi će plaćati i do nekoliko puta više. Ako se osvrnemo na infrastrukturu, sad se gradi 10 autoputeva. Završen je Koridor 10 do 2019. godine, a gradi se Koridor 11, tuneli, razni projekti. Zato sam i govorio o povezanosti različitih delova naše zemlje. Tome je doprinela mreža autoputeva. Danas možete da živite u Novom Sadu, a da radite u Beogradu. To je suština razvoja. Posle autiputa Milos Veliki, imate veću naseljenost svuda oko tog puta. Tako s razvijem turizma i privrede dolaze investotri. Brza pruga Beograd-Novi Sad je završena, a uskoro i sve do Budimpeste, radovi na pruzi Beograd-Bar. Beogradski aerodrom je u stalnoj obnovi, a ne treba zaboraviti ni aerodrom u Nišu. 

– Dalje, mediji u Srbiji mogu slobodno da rade, kao što pravosuđe može slobodno da obavlja svoj posao. Međunarodni položaj Srbije 2012. i sada ne može da se uporedi. Niko od lidera u našem regionu, ne ostvaruje vezu kao Vučić sa Kinom, Rusijom ili SAD. Ntakođe, naša situacija oko Kosova je mnogo bolja – zaustavljeno je iseljavanje Srba, a pitanje Kosova je vraćeno na dnevni red drugih zemalja. Srbija je obeležila Oluju i agresiju NATO pakta. Pre nas niko nije smeo da obeležava, da se ne bi zamerili drugima.

– Što se tiče kulture, vraćeno je sećanje na Nemanjiće. Podignut je spomenik Stefanu Nemanji, a podižu se i dalje spomenici Nemanjićima i Karađorđevićima po Srbiji. U Beogradu je podignut spomenik Borislavu Pekići, patrijarhu Pavlu, Milutinu Milankoviću… Obnovljena su dva nacionalna muzeja, a biće obnovljena i pozorišta. U škole smo uveli tablete da može da se uči preko elektronskih udžbenika. U narednih 10 godina Srbija će se razvijati dalje, pokazala je da može da bude lider na Balkanu.

Goran Vesić se osvrnuo i na temu formiranja nove vlade:

– Od ponedeljka je tu novi parlament. Nova Vlada će biti izabrana u teškom trenutku za Evropu. Ta vlada treba da obezbedi vojnu, ekonomsku, energetsku bezbednost, kao i političku stabilnost zemlje. Mi smo zemlja koja se razvija i ovim putem treba da se nastavi. Kovid je imao ekonomske posledice, kasnije i rat u Ukrajini. Pred novom Vladom su veliki izazovi, a Vučić će izborom mandatara pokazati da Vlada želi da menja Srbiju na bolje. Vlada mora da radi kao jedan tim. Ranijih godina nije bilo tako, ali ko neće da radi u timu, neće ni imati mesto u ovoj Vladi. Vučić je najbolji lider u modernoj politici Srbije. Nismo uspeli sve da promenimo, ali danas je Srbija bolja zemlja nego 2012. godine. Što se tiče članova nove Vlade, još se nije govorilo o tome. Kad se konstituisanje skupštine završi, Vučić izlazi sa predlogom madatara. Tad ćemo znati i ko će nam biti koalicioni partneri. Ekonomska kriza u Evropi kuca na vrata, pa je potrebno da se što pre formira.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter