Izvor: TANJUG
21.03.2024 u 16:32
3

GRCI NAM OKREĆU LEĐA: Izjava Bakojani o zaštiti Srba na KiM predstavlja vrhunac licemerja

IZjava glavnog izvestioca za tzv. Kosovo u Savet Evrope Dore Bakojani da će zastita srpske manjine na Kosovu i Metohiji biti bolja ako tzv. Kosovo postane članica Saveta Evrope, skandalozna je i predstavlja vrhunac licemerja i dvostrukih standarda, poručio je danas ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Bakojani je u intervjuu za  rekla da srpska zajednica i sve različite manjine na KiM, treba da imaju mogućnost da se obrate Evropskom sudu za ljudska prava, da će taj sud ukoliko KiM postane članica SE imati pravo da nametne svoje odluke i da će samim tim zaštita srpske manjine i drugih manjina biti mnogo bolja ukoliko KiM postane članica SE.

DAČIĆ I LAVROV O SVIM VAŽNIM PITANJIMA: Neizvesno održavanje sednice Saveta bezbednosti UN

Dačić je naveo da je „do juče Dora Bakojani govorila o tri uslova za njenu preporuku, od kojih je najvažniji formiranje Zajednice srpskih opština što predstavlja obavezu Prištine već 11 godina, a danas govori da je dovoljno to sto je uknjiženo zemljiste na manastir Dečani, što valjda nije sporno već sedam vekova“.

„To je ta prevara o kojoj je govorio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, tako su zapadni moćnici prekršili svoje obećanje da Kosovo neće ući u Savet Evrope dok ne formira Zajednicu srpskih opština“, rekao je Dačić za Tanjug. Kako ističe, to je jos jedan primer kršenja teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije, kao i kršenja svih principa na kojima počiva Savet Evrope.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

3 thoughts on “GRCI NAM OKREĆU LEĐA: Izjava Bakojani o zaštiti Srba na KiM predstavlja vrhunac licemerja”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter