Izvor:
24.06.2019 u 11:31
0

HAŠIM TAČI: Ako ove godine ne zaključimo pravno obavezujući sporazum između Kosova i Srbije, ući će se u opasnu zonu odnosa koji mogu destabilizovati region!

Kosovski predsednik Hašim Tači danas je rekao da je moguća destabilizacija regiona ako ove godine ne bude zaključen pravno obavezujući sporazum između Prištine i Beograda, koji on vidi kao uzajamno priznanje i dogovor koji je u nacionalnom interesu

Želimo da jednom zauvek razjasnimo naš odnos kao države sa državom Srbijom, što se može postići samo kroz dijalog koji će imati jasne rokove, tačne ciljeve, garancije i međunarodnu podršku, pre svega SAD i EU. Ne sumnjam da ćemo, ako ove godine ne zaključimo pravno obavezujući sporazum između Kosova i Srbije, ući u opasnu zonu ovih odnosa koji mogu destabilizovati čitav region – izjavio je Tači.

Tači je ponovio da "nažalost, situacija i nedavni događaji nisu obećavajući i da se situacija ne menja" pa je poručuje da je," neophodno biti jedinstven u procesu"

Uprkos nedavnim inicijativama za odblokiranje dijaloga, rezultat je nula. Nedostatak dijaloga i perspektive postizanja sporazuma o normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije je najveći potencijalni rizik za sigurnost i stabilnost Kosova – kaže Tači.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/HashimThaciRKS

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter