Izvor:
28.02.2018 u 23:46
0

HAŠIM TAČI: „Mogerini da preuzme ulogu koja joj sleduje, dijalog je jedini put koji vodi napred“!

Tači želi da dijalog Beograda i Prištine bude što pre nastavljen, a da visoka predstavnica Federika Mogerini učestvuje u onome što je "njen zadatak".

Kosovski predsednik Hašim Tači danas je na zajedničkoj konferenciji za medije sa predsednikom Evropske komisije Žan-Klodom Junkerom izjavio da "očekuje da EU, odnosno (Visoka predstavnica za spoljnu politiku i bezbednost Federika) Mogerini preuzme ulogu koju joj sleduje" kako bi dijalog Beograda i Prištine koji se održava u Briselu bio nastavljen "što pre".

RTK na srpskom jeziku prenosi da je Tači izneo tvrdnju da su institucije u Prištini "posvećene nastavku ovog dijaloga", jer je to, kako je rekao, u interesu "dveju zemalja".

"Očekujem da EU, odnosno Mogerini preuzme ulogu koju joj sleduje, da ovaj proces počne što pre i da ima podršku EU. Dijalog je jedini put koji vodi naše zemlje napred", ocenio je Tači na koferenciji za medije sa Junkerom.

Alo.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter