Izvor:
11.03.2017 u 00:14
0

Hoti šokirao izjavom: KOSOVO JE „MADE IN USA“, VOJSKA SE FORMIRA NAREDNE SEDMICE!

Zamenik kosovskog ministra za kulturu Redžepi Hoti najavio je da će kosovska vojska biti formirana naredne sedmice i da će taj proces biti u skladu sa ustavom i u saradnji sa međunarodnim partnerima Prištine.

"Sad je vreme za vojsku a zabrinutost naših međunarodnih partnera – SAD i NATO – je razumljiva zato što je ovo veoma osetljivo pitanje", rekao je Hoti učestvujući u debati na RTV21, preneli su danas prištinski mediji.

U strateškom smislu, Kosovo je, prema njegovim rečima, više poput "Izraela u okruženju arapskih zemalja".

"Duž kosovske granice je armija koja je veoma opasna i ne samo za Kosovo", rekao je Hoti.

On je podsetio da je kosovski predsednik Hašim Tači na sastancima sa predstavnicima Euleksa i Kvinte, detaljno objasnio da će ovaj proces biti koordinisan sa međunarodnim partnerima i u skladu sa zakonima.

"Formiranje vojske je nezaustavljiv proces, Kosovo je ''made in USA'', rekao je Hoti i ponovio Tačijeve reči da projekat formiranja kosovske vojske nikad neće biti u suprotnosti sa SAD ili NATO.

Inače, SAD, EU i NATO protive se tranformaciji Kosovskih bezbednosnih snaga poručivši Tačiju da nije trenutak za to, te da sve u vezi sa tim mora biti u skladu sa kosovskim ustavom.

Izovr: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter