Izvor: Sputnjik
18.10.2023 u 15:44
0

HVALA BRAĆO KINEZI! SRPSKI jedan od SLUŽBENIH JEZIKA na forumu „POJAS I PUT“

Srpski jezik jedan je od službenih jezika na forumu „Pojas i put“ u Pekingu. Pored srpskog, na listi se nalaze kineski, engleski, francuski, ruski, arapski, španski i gruzijski.

Na forumu „Pojas i put“ učestvuju predstavnici više od 130 zemalja, te je mesto u osam službenih jezika srpskom jeziku izuzetan kuriozitet.
Takođe, poseta srpske delegacije izazvala je veliki publicitet u kineskoj javnosti.
Više od tri miliona ljudi videlo je televizijski prilog o poseti predsednika Srbije Aleksandra Vučića Kini, koji je prikazan u centralnoj informativnoj emisiji na nacionalnoj CCTV.
U televizijskom prilogu, koji je trajao skoro tri i po minuta prikazan je sastanak predsednika Srbije sa predsednikom Kine Si Đinpingom.
U prilogu se pominju i sporazumi koje su potpisali ministri iz delegacije naše zemlje sa kineskim kolegama.
U Pekingu su juče, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Kine Si Đinpinga potpisana četiri sporazuma od kojih je najvažniji Sporazum o slobodnoj trgovini između Srbije i Kine koji će obuhvatiti 10.412 srpskih tarifnih pozicija odnosno prozvoda i 8.930 sa kineske strane.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter